© Tom Barnes
Olabayo työskentelee logistikkona Etelä-Sudanissa.

Hakuprosessi

Mikä on hakuprosessi ja mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin lähdet avustustyöhön? Lue tältä sivulta hakuprosessista.

1. Tutustu verkkosivuihimme

Lue verkkosivujamme selvittääksesi, onko avustustyö sinua varten. Täyttyvätkö sinulla tarvittava työkokemus ja muut vaatimukset? Onko elämäntilanteesi sellainen, että voit lähteä avustustyöhön?

2. Täytä hakulomake

Seuraava askel on kirjoittaa hakemus. Täytä hakulomake huolellisesti englanniksi.

3. Haastattelu ja soveltuvuuskokeet

Rekrytointitiimimme Tukholmassa käy läpi hakemukset. Kutsumme osan hakijoista haastatteluun ja soveltuvuuskokeisiin. Haastattelut ja soveltuvuuskokeet järjestetään Helsingissä tai Tukholmassa.

4. Valmistautumiskurssi

Kun sinut on hyväksytty avustustyöhön, osallistut Preparation Pre Departure (PPD) -kurssille, joka valmistaa sinua tuleviin tehtäviin. Lääkärit Ilman Rajoja maksaa kurssiin liittyvät kustannukset.

Lääkäreiden, sairaanhoitajien ja kätilöiden tulee suorittaa lisäksi Terveydenhoito humanitaarisissa kriiseissä -kurssi, joka järjestetään kerran vuodessa Tukholmassa. Kurssi on avustustyöntekijöillemme ilmainen, mutta avustustyöntekijä maksaa itse matkat ja majoituksen kurssin aikana. Kurssi ei koske kirurgeja, anestesiologeja ja gynekologeja.

Muita korvaavia, omakustanteisia kursseja ovat esimerkiksi:

Poikkeustapauksissa voidaan hyväksyä jokin toinen kurssi vastaavalla sisällöllä. Tästä keskustellaan rekrytointiprosessin aikana.

5. Ensimmäinen lähtö

Kun olet käynyt tarpeelliset kurssit, alamme etsiä sinulle sopivaa tehtävää. Kun projekti löytyy ja olet hyväksynyt sen, saat perehdytyksen ja lähdet avustustyöhön. Ennen lähtöä saat myös tarvittavat rokotukset ja lääkityksen.

6. Kotiinpaluu

Avustustyön loputtua käyt vielä toimistollamme purkamassa kokemuksiasi. Kutsumme avustustyöntekijämme erilaisiin tapahtumiin, joissa pääset tapaamaan muita avustustyöntekijöitä ja jakamaan kokemuksiasi. Toivomme avustustyöntekijöiden kertovan kokemuksistaan erilaisille sidosryhmille.

7. Uusi lähtö?

Kun olet palannut Suomeen ja saanut levättyä tarpeeksi, alamme suunnitella mahdollista seuraavaa tehtävääsi. Toivomme että avustustyöntekijämme sitoutuvat toimintaamme pitkäjänteisesti ja ovat kiinnostuneita osallistumaan useampaan projektiin.

Cookie Settings