© Phil Moore

Yleiset vaatimukset

Hyvä paineensietokyky, mitä muuta? Tällä sivulla näet yleiset vaatimuksemme Suomesta lähteville avustustyöntekijöille. Huomioithan, että näiden lisäksi jokaiseen tehtävään liittyy omat erityiset vaatimuksensa.

Asun Suomessa ja minulla on voimassa oleva passi.

Jos et asu Suomessa, voit olla yhteydessä suoraan asuinmaatasi lähimpänä olevaan rekrytoivaan toimistoon. Löydät kaikki Lääkärit Ilman Rajoja -toimistot täältä.

Olen matkustanut tai työskennellyt matalan tulotason maissa.

Monet projekteistamme ovat matalan tulotason maissa ja siksi ymmärrys ja kokemus niistä on perusedellytys työskentelyyn Lääkärit Ilman Rajoja -järjestössä.

Minulla on vähintään kahden vuoden työkokemus.

Kaikkien avustustyöntekijöiden on oltava kokeneita ja asiantuntevia voidakseen tehdä hyvää työtä vaikeissa olosuhteissa. Avustustyö vaatii varmuutta ammatillisesta roolista ja kykyä työskennellä itsenäisesti tiukoissa olosuhteissa. Suurin osa avustustyöntekijöistämme kouluttaa paikallista henkilökuntaa. Työ sisältää usein myös muiden johtamista.

Olen joustava ja siedän stressiä hyvin.

Joustavuus ja stressinsietokyky ovat erittäin tärkeitä. Toimimme usein konfliktialueilla tai niiden lähellä. Ympäristö voi olla kaoottinen ja epävakaa. Suuri työmäärä ja asuminen uusien työtovereiden kanssa voi olla haastavaa. Tilanne avustusprojektissa voi muuttua nopeasti, mikä tarkoittaa, että työn sisältö voi muuttua. On myös mahdollista, että paluumatkan päivämäärä tai työtiimisi voivat muuttua lyhyellä varoitusajalla.

Minulla on hyvät ryhmätyötaidot.

Avustustyöntekijät asuvat ja työskentelevät jatkuvasti toistensa kanssa. Työjaksot ovat pitkiä, elintaso voi olla hyvin vaatimaton ja tilaa yksityisyydelle on vähän. Avustustyöntekijänä täytyy olla avarakatseinen, joustava ja itsevarma. Keskeistä on kyky ja halu toimia vuorovaikutuksessa erilaisista taustoista tulevien ihmisten kanssa.

Olen terve, eikä minulla ole säännöllistä lääkitystä.

Avustustyö voi olla haastavaa niin fyysisesti kuin psyykkisestikin. Sen takia on tärkeää, että olet terve etkä tarvitse säännöllistä lääkitystä, koska on mahdollista, että lääkettä ei ole syystä tai toisesta aina saatavilla. Joissain tapauksissa säännöllinen lääkitys ei välttämättä ole este. Suosittelemme keskustelemaan asiasta lääkärisi kanssa jo ennen hakemista. Kaikki avustustyöntekijät käyvät lääkärintarkastuksessa ennen avustustyötä, ja lääkäri tekee lopullisen arvion avustustyöhön sopivuudesta. 

Olen valmis työskentelemään epävarmoissa olosuhteissa.

Lääkärit Ilman Rajoja on kansainvälinen sairaanhoitoon erikoistunut avustusjärjestö. Annamme hätäapua aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille sekä ihmisille, joilla ei ole pääsyä terveydenhuoltoon. Tämä tarkoittaa työskentelyä myös konfliktialueilla ja alueilla, joilla on epävakaa turvallisuustilanne. Avustustyöntekijöidemme on ymmärrettävä tämä ja oltava valmiita työskentelemään siellä missä tarve on suurin.  

Sitoudun työskentelemään avustustyöntekijänä 12 kuukautta tai olen kirurgi, anestesiologi tai gynekologi ja olen sitoutunut työskentelemään avustustyöntekijänä kolme kuukautta.

Jotta voimme varmistaa työmme laadun ja vakauden, on tärkeää, ettei henkilöstö vaihdu jatkuvasti. Tämän takia pyydämme sitoutumista avustustyöhön noin vuodeksi. Erikoislääkärit, kuten kirurgit, anestesiologit ja gynekologit, tekevät usein lyhyempiä matkoja, sillä heidän tehtäviinsä kuuluu paljon päivystämistä.  

Cookie Settings