Usein kysytyt kysymykset lahjoittamisesta

Olemme koonneet tälle sivulle usein kysyttyjä kysymyksiä lahjoittamisesta. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, älä epäröi ottaa yhteyttä lahjoittajapalveluumme!

Lahjoituksen teko on helppoa. Voit tehdä sen täällä. Voit valita, teetkö kertalahjoituksen vai ryhdytkö kuukausilahjoittajaksi.

E-laskun tai suoramaksun käynnistämiseksi ota yhteyttä lahjoittajapalveluumme.

Voit lahjoittaa anonyymisti tekemällä tilisiirron tilille FI09 3131 1001 8388 73 ja käyttämällä viitettä 1009. Anonyymi lahjoittaminen on mahdollista myös MobilePayllä lahjoittamalla numeroon 10082.

Ota yhteyttä lahjoittajapalveluumme ja kerro, mitä tietoja haluat muuttaa.

Suhtaudumme henkilötietojesi käsittelyyn erittäin vakavasti ja haluamme, että sinun on helppo ymmärtää, miten käsittelemme tietojasi. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, millaisia tietoja keräämme ja miten käytämme niitä. Kerromme myös, miten voit osallistua yksityisyytesi turvaamiseksi toteutettaviin teknisiin toimenpiteisiin ja hallita omia henkilötietojasi.

Jos et halua meiltä enää postia, ota yhteyttä lahjoittajapalveluun. Mikäli et halua yhteydenottoja puhelimitse, voit ilmoittaa asiasta suoraan teletyöntekijälle tai ottaa yhteyttä lahjoittajapalveluumme.

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön nimissä yritetään toisinaan huijata rahaa yksityishenkilöiltä. Tunnistat luotettavan keräyksen Poliisihallituksen myöntämästä rahankeräysluvasta.

Lääkärit Ilman Rajoja noudattaa seuraavia periaatteita:

 • Keräyksen yhteydessä ilmoitamme aina rahankeräysluvan tiedot ja rahankeräystilin numeron.
 • Pyydämme lahjoitukset aina rahankeräystilille joko suoraan tai käyttämämme tekstiviestilahjoituspalvelun kautta.
 • Emme käsittele ollenkaan käteistä rahaa.
 • Lahjoituksen vastaanottaa aina Lääkärit Ilman Rajoja -järjestö. Yksityishenkilö ei voi vastaanottaa lahjoituksia meidän puolestamme.
 • Lääkärit Ilman Rajoja ry:n työntekijät eivät ota suoraan rahaa vastaan. Hätätapauksissa järjestömme huolehtii aina itse avustustyöntekijöistään.
 • Tunnistat feissarimme nimikylteistä ja niissä olevasta rahankeräysluvan numerosta. Varainhankkijat eivät koskaan ota vastaan käteistä rahaa, vaan kuukausilahjoitussopimus tehdään lahjoittajan ja Lääkärit Ilman Rajoja ry:n välille.

Jos epäröit keräyksen aitoutta tai epäilet tulleesi huijauksen uhriksi, otathan meihin yhteyttä.

Tutustu ajankohtaiseen rahankeräyslupaamme täällä.

Kerätyt varat käytetään vuosien maailmanlaajuiseen avustustyöhön, humanitaariseen apuun ja sairaanhoitoon sekä humanitaarisista tarpeista ja kriiseistä tiedottamiseen.

Näin lahjoituksesi käytetään:

 • Ydintoiminta 84 %
 • Varainhankinta 13 %
 • Hallinto 3 %

Voit tutustua koko tilinpäätökseemme talous ja hallinto -sivullamme.

Jos sinulla on Facebook-profiili, voit tehdä merkkipäiväkeräyksen helposti Facebookissa ja kutsua kaikki ystäväsi mukaan keräykseen. Mikäli sinulla ei ole Facebook-profiilia, voit lukea tarkemmat ohjeet merkkipäiväkeräyksen tekemiseen täältä.

Perinnöt ovat merkittävä tuki meille. Kiitos, että harkitset meitä! Jos sinua kiinnostaa tehdä testamentti meille, voit ottaa yhteyttä lahjoittajapalveluumme. Voit myös lukea lisätietoja testamenttilahjoituksesta Muut lahjoitustavat -sivultamme.

Varmistaaksemme riippumattomuutemme vastaanotamme vain hyvin vähän humanitaarista rahoitusta joiltain valtioilta. Yli 96 prosenttia lahjoituksistamme saadaan yksityisiltä ihmisiltä.

Voit keskeyttää kuukausilahjoituksesi MobilePayssa helposti sovelluksen kautta:

 1. kirjaudu sisään sovellukseesi
 2. valitse “valikko”
 3. valitse “toistuvat maksut”
 4. lahjoituksesi on näkyvissä kohdassa “aktiiviset”, valitse Lääkärit Ilman Rajoja
 5. valitse “Sopimukset”
 6. skrollaa alas ja valitse “poista”
 7. vahvista valintasi.

Voit ottaa myös yhteyttä lahjoittajapalveluumme.

Jäikö kysyttävää?

Älä epäröi ottaa yhteyttä lahjoittajapalveluumme!

Cookie Settings