Kuukausilahjoitus

Afganistanissa tarvitaan apua, joten emme ole lähdössä minnekään – vaan autamme.

Meille on tullut paljon kyselyitä siitä, jatkammeko todella toimintaa Afganistanissa. Me emme ole lähdössä mihinkään. Tukijoidemme avulla menemme sinne, missä potilaat ovat – rajoista huolimatta. Jatkamme työtämme, koska apua tarvitaan.

 

Näin autamme Afganistanissa:

 

 • Keskitymme Afganistanissa traumahoitoon sekä äiti- ja lapsiterveyteen. Koska synnytykset, eivätkä kiireelliset sairastapaukset pysähdy sodassa, työmme jatkuu. Työskentelemme tällä hetkellä HeratissaKandaharissaKhostissaKunduzissa ja Lashkar Gahissa.
 • Vastataksemme suureen tarpeeseen perustimme synnytyssairaalan Khostiin vuonna 2012. Jotta äideistä tuntuisi turvalliselta synnyttää sairaalassamme, kaikki synnytysosastolla työskentelevät työntekijät ovat naisia.
 • Tarjoamme äitiysterveyshoitoa myös Lashkar Gahissa, jossa raskaana olevien potilaiden määrä on lisääntynyt tämän viikon aikana.
 • Hoidamme luodeista ja pommeista vahingoittuneita, sekä palovammoja saaneita ja auto-onnettomuuksissa loukkaantuneita. Viime viikon taistelut ovat tarkoittaneet lisää potilaita esimerkiksi traumasairaalassamme Kunduzissa.
 • Hoidamme Kandaharissa lääkeresistenttiä tuberkuloosia, ja potilaille annetaan puskurivarastoja lääkkeitä ja etäkonsultaatioita, jotta hoidon ei tarvitsisi kulkea etulinjan läpi.

Auta potilaitamme Afganistanissa ja siellä, missä hätä on suurin: ryhdy auttajaksi ilman rajoja.

Kun maailmalla aseellinen konflikti puhkeaa, tartuntatauti muuttuu epidemiaksi tai luonnonkatastrofi iskee, tarkkailemme valppaasti tilanteen kehittymistä. Tarpeen vaatiessa lääkärimme ja muut avustustyöntekijämme ovat valmiita viemään hätäapua jo 72 tunnin sisällä katastrofin alkamisesta minne tahansa päin maailmaa.

Yli 95 % varoistamme tulee yksityisiltä ihmisiltä. Taloudellinen itsenäisyytemme takaa sen, että voimme auttaa kaikista haavoittuvimmassa asemassa olevia ihmisiä heti välittämättä poliittisesta paineesta. Sen varmistavat säännölliset tukijamme ­– kuukausilahjoittajat.

Sinun ansiostasi voimme mennä sinne, minne muut eivät mene. Sinun aniostasi voimme antaa apua siellä, missä sitä eniten tarvitaan.

Tarvitsemme kaltaisiasi – auttajia ilman rajoja.

”En tiedä, missä seuraava hätätilanne tulee olemaan, mutta tiedän, että me menemme sinne.”

– Chris Hook, Lääkärit Ilman Rajoja -hätäapuryhmä

Auta valitsemallasi kuukausilahjoituksella

Auttajana ilman rajoja varmistat että olemme valmiina, kun meitä tarvitaan – siellä, missä hätä on suurin.

Anna kaksi kirurgin välinepakkia

10 €:lla kuukaudessa
 • Kirurgimme luottavat näihin välineisiin päivittäin pelastaessaan ihmishenkiä sairaaloissamme ympäri maailmaa. Avullasi pystymme vuodessa hankkimaan kaksi kirurgin välinepakkia. Pakki sisältää kirurgisissa toimenpiteissä välttämättömät perusvälineet.
Liity heti

Anna seitsemän kestävää perheteltta

15 €:lla kuukaudessa
 • Teltta suojaa perheitä, jotka ovat menettäneet kotinsa luonnonkatastrofissa tai joutuvat pakenemaan taisteluita ja väkivaltaa. Avullasi voimme hankkia vuodessä seitsemän kestävää perhetelttaa, joihin viisihenkinen perhe mahtuu majoittumaan silloin, kun heillä ei ole muuta paikkaa mihin mennä.
Liity heti

Anna 28 stetoskooppia.

35 €:lla kuukaudessa
 • Stetoskooppi on yhä yksi yleisimpiä sairaanhoidon ammattilaisten työvälineitä. Avullasi hankimme vuodessa 28 stetoskooppia, jolla tunnistetaan sydän- ja keuhko-oireita, jotka ovat yleisiä kriisialueilla ja pakolaisleireillä.
Liity heti
Hoitaja pitelee vastasyntynyttä pukeutuneena huiviin kulttuurin edellyttämällä tavalla.
Afganistan

Afganistan on yksi maailman vaarallisimmista maista synnyttää.

Meille on tullut paljon kyselyitä siitä, jatkammeko todella toimintaa Afganistanissa. Me emme ole lähdössä sieltä mihinkään. Kuukausilahjoittajien avulla menemme sinne, missä potilaat ovat – rajoista huolimatta. Jatkamme työtämme, koska apua tarvitaan.

Avullasi tarjoamme Afganistanissa traumahoitoa luodeista ja pommeista vahingoittuneille ja keskitymme äiti- ja lapsiterveyteen avustamalla synnytyksissä.

Vastatakseen tarpeeseen Lääkärit Ilman Rajoja perusti Khostin kaupunkiin synnytyssairaalan vuonna 2012. Nyt yhdessä maailman kiireisimmistä synnytyssairaaloista syntyy yli 2 000 vauvaa kuukaudessa.
Liity auttajaksi ilman rajoja

“Minulla on reppu joka on aina pakattu ja valmiina lähtöön. Saatan joutua olemaan poissa kolme viikkoa – tai kolme kuukautta.”

– Trish Newport, Lääkärit Ilman Rajoja -hätäapuryhmä

Toimeksianto: ihmishenkien pelastaminen

Meillä ei ole tyypillistä työpäivää: kaikki antamamme hätäapu perustuu potilaiden tarpeisiin, jotka vaihtelevat tilanteesta toiseen. Kun katastrofi on lamaannuttanut sairaalat ja terveyskeskukset, paikalliset ja kansainväliset avustustyöntekijämme ovat auttamassa. Paikalliset avustustyöntekijät ovat työmme peruspilari ja vallitsevien olosuhteiden asiantuntijoita.

Yhdessä paikallisten ja kansainvälisten avustustyöntekijöiden kanssa viemme sairaanhoitoa sinne, missä potilaamme sitä eniten tarvitsevat.

Kuukausilahjoittajana mahdollistat työmme. Sinun ja muiden kaltaistesi kuukausilahjoittajien ansiosta pystymme nopeasti vastaamaan siellä, missä tarve on suurin. Katastrofit eivät katso kellonaikaa tai kalenteria: siksi kuukausilahjoittajiltamme saamamme tuki on ensiarvoisen tärkeää, kun täytyy toimia nopeasti.
Liity auttajaksi ilman rajoja

”Johdimme Liberian ainoaa lastensairaalaa verisen sisällissodan jälkeen. Tarve oli valtava: jokaisella sängyllä oli kolme lasta. Ei tarvinnut hetkeäkään epäillä, etteikö apu menisi juuri oikeaan paikkaan. Suru ja ilo kulkivat käsi kädessä.”

– Linda Konate, avustustyöntekijä, toiminnanjohtaja Suomessa

Auttajat ilman rajoja varmistavat, että olemme valmiina

Kun katastrofi iskee, meillä ei ole aikaa odottaa. Sinun avullasi olemme valmiina toimimaan, kun meitä tarvitaan.

10 €:lla kuukaudessa

pystymme vuoden aikana:
 • Hankkimaan kaksi kirurgin välinepakkia. Kirurgimme luottavat näihin välineisiin päivittäin pelastaessaan ihmishenkiä sairaaloissamme ympäri maailmaa. Pakki sisältää kirurgisissa toimenpiteissä välttämättömät perusvälineet.
Liity heti

15 €:lla kuukaudessa

pystymme vuoden aikana:
 • Jakamaan seitsemän kestävää perhetelttaa, joihin viisihenkinen perhe mahtuu majoittumaan silloin, kun heillä ei ole muuta paikkaa mihin mennä. Teltta suojaa perheitä, jotka ovat menettäneet kotinsa luonnonkatastrofissa tai joutuvat pakenemaan taisteluita ja väkivaltaa.
Liity heti

35 €:lla kuukaudessa

pystymme vuoden aikana:
 • Hankkimaan 28 stetoskooppia. Stetoskooppi on yhä yksi yleisimpiä sairaanhoidon ammattilaisten työvälineitä. Stetoskoopilla tunnistetaan sydän- ja keuhko-oireita, jotka ovat yleisiä kriisialueilla ja pakolaisleireillä.
Liity heti

Huomioithan, että apumme käytetään aina sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Kuukausilahjoittajana tuet sairaanhoitoa siellä, missä sille on suurin tarve. Lahjoituksistamme 80% päätyy suoraan avustustyöhön. Rahankeräyslupa RA/2020/1543, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Poliisihallitus (1.12.2020). Kerätyt varat käytetään Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön kansainväliseen humanitaariseen avustustyöhön sekä yleishyödyllisiin toimintoihin. Ahvenanmaan keräyslupa ÅRL 2020/7713, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Ålands landskapsregering. Voimassa: 1.11.2020-31.10.2021.

Cookie Settings