Tulitauko Gazaan – nyt!

Allekirjoita: tulitauko Gazaan nyt!

Tulitauko tarvitaan ihmishenkien ja humanitaarisen avun turvaamiseksi. Vetoa kanssamme pääministeri Petteri Orpoon ja ulkoministeri Elina Valtoseen: Gazaan on saatava pysyvä tulitauko välittömästi.

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Täyttämällä lomakkeen tilaat meidän uutiskirjeemme. Uutiskirjetilauksen voi helposti perua jokaisesta viestistä. Voit tutustua tietosuojaselosteeseemme täällä.
 • Hidden

Sairaalat muuttumassa ruumishuoneiksi – tulitauko Gazaan nyt!​

Tämän mittakaavan julmuutta ei Gazassa ole ennen nähty. Sairaalat ovat muuttumassa ruumishuoneiksi ja raunioiksi. Missään ei ole turvallista. Sodan sääntöjen mukaan potilaita ja terveydenhuoltoa on suojeltava. Siitä huolimatta todistamme Gazassa jatkuvia iskuja sairaaloihin ja terveydenhuoltoon. Tämän on loputtava.

Vaadimme välitöntä ja pysyvää tulitaukoa. Pysyvä tulitauko tarvitaan ihmishenkien suojaamiseksi ja humanitaaristen tarvikkeiden toimittamiseksi alueelle. Apua on saatava laajennettua, jotta sairaanhoidon massiivisiin tarpeisiin voidaan vastata.

Vetoa kanssamme pääministeri Petteri Orpoon ja ulkoministeri Elina Valtoseen ja vaadi muutosta sietämättömään tilanteeseen. Suomen on tehtävä kaikkensa välittömän ja pysyvän tulitauon saamiseksi Gazaan. Allekirjoita vetoomus.

"Maailman johtajien toimet ovat liian heikkoja ja liian hitaita."

 

Linda Konate, Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Suomen osaston toiminnanjohtaja

Mitä vaadimme

Tulitauko – nyt.

Vaadimme välitöntä ja pysyvää tulitaukoa siviilien ja potilaiden suojelemiseksi. Tulitauko tarvitaan, jotta humanitaarisen avun turvallinen pääsy Gazaan on mahdollista. Puheet siviilien kunnioittamisesta eivät riitä. Tarvitaan konkreettisia tekoja.

Esteetön humanitaarinen apu varmistettava.

Humanitaarisen avun riittävä vienti Gazaan on sallittava välittömästi. Ilman ruokaa, vettä, polttoainetta ja lääkinnällisiä tarvikkeita menetetään lisää ihmishenkiä. Avustustyöntekijöiden turvallisuus on taattava.

Sairaalat ja siviilit eivät saa olla iskujen kohteena.

Vaikka humanitaariset ja sairaanhoidon tarpeet Gazassa ovat valtavat, avun ja henkilöstön on äärimmäisen vaikeaa päästä sitä eniten tarvitsevien ihmisten luo. Toimiaksemme alueella tarvitsemme varmuuden siitä, että terveydenhuollon laitoksia ja henkilökuntaa suojellaan.

Miten asia etenee

 • 1. Vetoomuksen allekirjoitus

  Keräämme mahdollisimman paljon allekirjoituksia vetoomukselle, jotta äänemme kuullaan.

 • 2. Vetoomuksen luovutus

  Luovutamme vetoomuksen pääministeri Petteri Orpolle ja ulkoministeri Elina Valtoselle.

 • 3. Päättäjien on aika kantaa vastuu

  Ministereiden on toimittava tulitauon saamiseksi ja siviilien suojelemiseksi.

Mitkä tiedot vastaanottaja saa?

Käsittelemme henkilötietojasi turvallisesti. Toimitamme vetoomuksen luovutushetkellä vastaanottajalle vain etu- ja sukunimesi. Emme luovuta yhteystietojasi, kuten sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa.

Palestiina

“Teimme mitä pystyimme. Muistakaa meidät”

Lääkärimme kirjoitti nämä sanat gazalaisen sairaalan taululle, jota tavallisesti käytetään leikkausten suunnittelussa. Kun aseet hiljenevät ja tuhon todellinen laajuus paljastuu, pystyykö Suomen hallitus sanomaan saman?
Lue avoin kirjeemme päättäjille
Cookie Settings