Joulukeräys

Anna joululahjaksi turvallinen synnytys

Vauva ei välitä, onko pandemia – hän tulee, kun aika on. Sinun avullasi olemme kriisialueilla saattamassa vauvoja turvallisesti maailmaan vuoden jokaisena päivänä – myös jouluna. Tee joululahjoitus Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön lapsi- ja äitiysterveystyöhön.

Kaikki vanhemmat toivovat lapselleen terveyttä. Lääkärit Ilman Rajoja työskentelee monissa paikoissa, joissa vanhempien täytyy välillä jopa vaarantaa oma terveytensä saadakseen lapselleen hoitoa. Esimerkiksi Jemenissä synnyttävät äidit saattavat joutua ylittämään useamman rintaman päästäkseen synnyttämään turvallisesti.

Suurin osa äitiyskuolemista tapahtuu juuri ennen synnytystä, sen aikana tai pian sen jälkeen. Näistä suurin osa olisi kokonaan estettävissä. Joululahjoitusten avulla voimme auttaa äitejä ja vastasyntyneitä olosuhteissa, joissa olemme toistuvasti näiden kahden ainoa toivo selvitä hengissä.


Laura, lääkäri ja avustustyöntekijä, Suomi:

”Äiti oli kävellyt Kongon demokraattisessa tasavallassa 50 kilometriä päästäkseen klinikalle synnyttämään turvallisesti. Vain kilometri ennen klinikkaa hän oli synnyttänyt kolmoset tienposkeen. Klinikalla kylmettyneet vauvat saatiin lämpimäksi ja äidin verenvuoto tyrehdytettyä. He kaikki selvisivät”


Koronapandemia uhkaa äitien ja lasten terveyttä. Erilaisten sulkutoimien aikana äitien on ollut vaikeampi päästä synnyttämään turvallisesti, mikä on lisännyt kuolemia. Kun pandemia on sulkenut terveysasemia, monet rutiinirokotteet ovat jääneet lapsilta saamatta. Tämä tarkoittaa sitä, että lähitulevaisuudessa voimme nähdä paljon enemmän esimerkiksi tuhkarokkoepidemioita – jotka olisivat helposti ehkäistävissä rokotteilla.

Lahjoittamalla joulukeräykseen varmistat, että olemme aina valmiina. Lahjoituksellasi autamme äitejä synnyttämään turvallisesti myös pandemian aikana ja järjestämme rokotuskampanjoita suojataksemme lapsia.


Said, hoitotyön vastaava ja avustustyöntekijä, Pakistan:

Koronaviruksen pelossa monet äideistä, joilla on riskiraskaus, lähtevät liian myöhään sairaalaan: “Noin 70 prosentilla äideistä, jotka tulevat sairaalaamme, synnytys on jo käynnissä”


Tänä vuonna vietetään sairaanhoitajien ja kätilöiden juhlavuotta. Ja minkälainen vuosi se onkaan ollut! Vastaamme nyt koronapandemiaan yli 70 maassa. Alusta alkaen meille on kuitenkin ollut selvää, että elintärkeän hoidon on jatkuttava: vauvat eivät lakkaa syntymästä, vaikka olisi pandemia.

Lahjoita joulukeräykseen ja varmistat, että kätilömme ja sairaanhoitajamme ovat valmiina auttamaan äitejä ja vastasyntyneitä – oli pandemia tai ei.


Josephine, kätilö ja avustustyöntekijä, Nigeria:

”Tähän ammattiin liittyy niin paljon iloa – tietysti myös haasteita, mutta tämä työ palkitsee. On suuri kunnia olla ensimmäisenä toivottamassa uusi vauva tervetulleeksi maailmaan”


Cookie Settings