Yritysyhteistyöhön

Tule mukaan yritysyhteistyöhön

Sinun avullasi on työllemme suuri merkitys.

Sanoista tekoihin

Oletteko yrityksessäsi pohtineet miten toteutatte vastuullisuusasioita käytännössä? Näkyvätkö ne jo yhteisinä arvoina ja konkreettisina tekoina sitoutuneen henkilöstön kanssa? Humanitaarisen Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön kautta yrityksesi pääsee toteuttamaan sosiaalista vastuuta ja antamaan tärkeän panoksen merkitykselliseen työhön.

Taistelut Sudanissa: auta potilaita

Taistelut Sudanissa ovat kasvattaneet valtavan humanitaarisen avun tarpeen. Sairaaloita on jouduttu sulkemaan, eivätkä potilaat ja terveydenhuollon henkilökunta pääse liikkumaan sairaaloihin. Tarvikkeista, vedestä ja sähköstä on huutava pula. Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä. Avullasi tarjoamme sairaanhoitoa ja avustustarvikkeita loukkaantuneille.

Auta potilaita Sudanin taisteluiden keskellä. Tee yrityslahjoitus.

Helppoja tapoja tulla mukaan

Olemme koonneet tähän muutamia esimerkkejä helposta yritysyhteistyöstä. Myös yritykseltäsi tulevat ideat ovat erittäin tervetulleita. Ota rohkeasti yhteyttä. Tehdään yhdessä hyvää!

 1. Voit tehdä heti kertalahjoituksen, joka käytetään siellä, missä hätä on suurin. Kun katastrofi tai kriisi iskee, apu on saatava perille nopeasti. Kertalahjoituksesi muuttuu nopeasti lääkkeiksi, sidetarpeiksi ja leikkausvälineiksi ja henkilökunnaksi kriisialueille kaikkialle maailmaan. Tee lahjoitus.
 2. Voit tehdä lahjoituksen haluamaasi kohteeseen. Hoidamme potilaita sadoissa projekteissa ympäri maailmaa. Onko yritykselläsi toimintaa esimerkiksi Etelä-Afrikassa, Intiassa tai Brasiliassa, vai oletteko muuten kiinnostuneita tukemaan tiettyä maata tai siellä olevaa avustuskohdetta? Tarjoamalla tukeasi haluamallesi projektille olet entistä lähempänä avustustyötämme ja pääset seuraamaan työmme etenemistä raportista, jonka lähetämme yrityksellesi 1–2 kertaa vuodessa. Voit käyttää saamaasi tietoa edistämään yrityksesi sosiaalista vastuuta niin talon sisällä kuin ulkoisessakin viestinnässä. Ole meihin yhteydessä. Kerromme mielellämme lisää.

Tule yrityskumppaniksi

Yhteistyössä vastuullisen ja toiminnaltaan läpinäkyvän järjestön kanssa linkität oman brändisi ja yrityksesi arvopohjan toimintaan, joka tuo yrityksellesi kilpailuetua ja edelläkävijyyttä markkinoilla. Haluatko sitoutua pitkäjänteiseen toimintaan kanssamme? Se voi olla vaikkapa säännöllinen kuukausilahjoitus tai pro bono -kumppanuus. Yrityskumppanina saat näkyvyyttä sivustollamme sekä omissa sisäisissä ja ulkoisissa kanavissanne.

 1. Aloita kuukausilahjoitus. Kuukausilahjoitus on tehokas tapa tukea työtämme pitkäjänteisesti. Epidemiat ja pandemiat, sodat ja kriisit saattavat ajaa koko maan tai alueen terveydenhoitojärjestelmän alas. Kun sairaalat ja ensiapuklinikat täyttyvät potilaista ja lääkkeistä sekä muista tarvikkeista on pulaa, on toimittava nopeasti. Kuukausilahjoituksesi avulla olemme aina valmiina, mitä tahansa tapahtuukin. Kuukausilahjoitus ohjataan aina niihin kohteisiin, joissa apua kipeimmin tarvitaan. Jos kiinnostuit, ota meihin yhteyttä.
 2. Pro bono -avustaminen on toiminnallemme erittäin arvokasta. Sen turvin voimme auttaa lahjoittajiamme, kehittää toimintaamme ja oppia. Haluatko lahjoittaa aikaasi, työpanosta tai asiantuntemusta vastikkeetta, esimerkiksi tarjoamalla juridista apua testamenttilahjoituksia varten? Ole meihin yhteydessä niin viedään asiaa yhdessä eteenpäin.

Tuki säätiöiltä on työllemme tärkeää

Humanitaarisen avun tarve maailmassa on nyt suurempi kuin koskaan. Teemme jatkuvaa työtä potilaan hoidon parantamiseksi etenkin koulutuksen, uusien innovaatioiden ja koko lääketieteellistä kenttää hyödyntävien tutkimusten avulla. Tunnistamme ilmastonmuutoksen ja ympäristön pilaantumisen vaikutukset ihmisten terveyteen ja olemme sitoutuneet puolittamaan hiilijalanjäljen vuoteen 2030 mennessä.  

Säätiönne tuella pystymme varmistamaan vakaan ja ennustettavan avun työllemme. Vuosien 2022–2023 painopisteemme säätiöyhteistyössä:  

 • Maailmanlaajuinen sairaanhoito siellä missä hätä on suurin. Se on työmme ydin. 
 • Naiset ja lapset. He tarvitsevat erityistä hoitoa katastrofien, kriisien ja epidemioiden keskellä. Keskitämme hoitoa alueille, joissa äitiyskuolleisuus on suuri ja mahdollisuudet turvalliseen synnytykseen sekä lasten sairauksien tai aliravitsemuksen hoitamiseen ovat vaikeita.  
 • Koulutus. Jatkuva oppiminen ja terveydenhuollon henkilöstön pätevyyden vahvistaminen parantaa sairaanhoidon laatua, tehokkuutta ja resursseja. Teemme yhteistyötä arvostettujen yliopistojen kanssa.  
 • Innovaatiot. Kehitämme ja toteutamme kymmeniä uusia terveysinnovaatioita potilaan hoidon parantamiseksi yhteistyössä viranomaisten, kumppaneiden ja asiantuntijoiden kanssa.  
 • Lääketieteellinen tutkimus. Teemme arvokasta kokemukseen perustuvaa lääketieteellistä tutkimusta, josta on merkittävää hyötyä koko lääketieteen kentälle. 

Lataa säätiöesite:

Viedäänkö yritysvastuu yhdessä käytäntöön? Ota yhteyttä!

Yrityksenne tuella on korvaamaton merkitys työllemme.

Jos haluat keskustella eri tavoista miten yrityksenne voi auttaa, olethan minuun yhteydessä sähköpostitse tai puhelimitse.

Armi Sood
Sähköposti: armi.sood@helsinki.msf.org
Puhelin: 044 491 6260

 

Lääkärit Ilman Rajoja (Médecins Sans Frontières, MSF) on maailman suurin itsenäinen sairaanhoitoon erikoistunut avustusjärjestö

 

Olemme jo 50 vuotta hoitaneet potilaita aseellisten konfliktien ja epidemioiden keskellä, auttaneet luonnonkatastrofien jalkoihin jääneitä ihmisiä ja heitä, jotka eivät muista syistä ole päässeet terveydenhuollon piiriin.  

Vuonna 2018 avatun Suomen toimiston tehtävänä on tukea kansainvälistä avustustyötä ja tuoda unohdetut potilaat suomalaisten tietoisuuteen. Suomalainen erikoissairaanhoito on tunnetusti maailman huippua. Tälläkin hetkellä suomalaisia avustustyöntekijöitä lääkäreistä henkilöstöhallinnan ammattilaisiin on viemässä apua sinne, missä hätä on suurin.

Yli 95 prosenttia varoistamme tulee yksityisiltä ihmisiltä. Kaltaistenne yritysten, säätiöiden ja muiden yksityisten lahjoittajien tuella voimme toimia riippumattomasti, neutraalisti ja puolueettomasti ilman poliittista painetta.

Näissä projekteissa tarvitsemme apuasi juuri nyt

Me käytämme tukesi hyvin

 • 97 %

  lahjoituksistamme tulee kaltaisiltasi yksityisiltä henkilöiltä.

 • 81 %

  lahjoituksista menee ydintoimintaan.

 • 4 %

  lahjoituksista menee hallintokuluihin.

Lääkärit Ilman Rajoja julkaisee vuosittain kansainväliset tilinpäätös- ja toimintaraportit sisältäen yksityiskohtaiset tiedot maista, joissa toimimme. Taloudellisen tiedon ja operatiivisen toiminnan lisäksi tutustut samalla toimintavuotemme suurimpiin haasteisiin maailmalla. Voit tutustua myös Suomen toimiston tilinpäätökseen ja toimintakertomukseen.


Kiitos tukijoillemme

Avance Attorneys on tukenut Suomen toimistoa alusta asti

”Asianajotyön mukana tulee velvollisuus toimia yhteisen edun hyväksi. Avance tukee työllään voittoa tavoittelemattomia organisaatioita ja osallistuu erilaisiin yhteistyöprojekteihin, joiden avuksi voimme tarjota juridista osaamistamme. Tärkeä osa tätä toimintaamme on työ pro bono -kumppaneidemme kanssa, jotka pyrkivät saamaan aikaan positiivisen vaikutuksen ympäröivässä maailmassa ja yhteiskunnassa. Lääkärit Ilman Rajoja on meille arvokas yhteistyökumppani. Tukemalla heidän toimintaansa oikeudellisella neuvonannollamme voimme konkreettisesti edistää järjestön päämäärien saavuttamista niin Suomessa kuin kansainvälisesti.”

Christoffer Charpentier

Osakas Avance Asianajotoimisto Oy

Lammin Säästöpankki on tukenut toimintaamme jo useana vuonna

Lammin Säästöpankki jakaa vuosittain voittovaroistaan vastuullisuuslahjoituksia paikallisille ja kansainvälisille toimijoille. Lahjoituskohteiden valintaa ohjaa pankin omat arvot ja vastuulliset teemat. Vuoden 2023 teemoja ovat mm. lapset ja nuoret, hyvinvointi ja mielenterveys sekä kansainvälinen avustustyö. Pankki on jo useana vuonna valinnut sairaanhoitoon erikoistuneen Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Hyviä tekoja -kampanjansa yhdeksi avustuskohteeksi.  

 

Kannamme edelleen huolta sodan aiheuttamasta järkyttävästä tilanteesta Ukrainassa ja monissa muissa sotaa käyvissä maissa, joissa usein heikommassa asemassa olevat, kuten pienet lapset, jäävät sodan jalkoihin. He tarvitsevat sairaanhoitoa sekä apua mielen haavoihin vielä pitkään sodan loputtua. Yhdeksi avustuskohteeksi olemme valinneet vastuullisen Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön, joka turvaa lääkinnällisen avun perille pääsyn ja hoidon siellä missä hätä on suurin.” 

Lauri Kalpala

Toimitusjohtaja Lammin Säästöpankki  

Medipulssi on Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön pitkäaikainen kumppani

Vuonna 2016 perustettu Medipulssi avasi ensimmäisen lääkäriasemansa Helsinkiin Malmille vuonna 2020. Medipulssille on alusta saakka ollut selvää vahva sitoutuminen sosiaaliseen vastuuseen ja arvoihin: “Haluamme laittaa kiertämään sen hyvän, mitä olemme itse yhteiskunnalta saaneet. Pyrimme mm. tukemaan haavoittuvassa asemassa olevia ryhmiä ja siksi pitkäkestoinen kumppanuus maailmanlaajuisen, sairaanhoitoon keskittyvän Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön kanssa on meille tärkeää. Yhdessä autamme siellä missä hätä on suurin.”

Valmetin henkilökunta valitsi joululahjoituksen kohteeksi Lääkärit Ilman Rajoja

“Valmetin vuotuinen joululahjoitus on osa kestävän kehityksen agendaamme. Joka vuosi henkilöstömme äänestää lahjoituskohdetta, ja tänä vuonna tuki menee Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle. Olen erittäin tyytyväinen valintaan, sillä Lääkärit Ilman Rajoja tekee tärkeää työtä kriisi- ja katastrofialueiden ihmisten hyväksi.”

Laura Puustjärvi

Kestävän kehityksen johtaja Valmet

Kinnarps tukee kalustein

“Lahjoituksen avulla voimme antaa apua sinne, missä sitä eniten tarvitaan ja toimia yhteisvastuullisesti sekä yrityksemme arvojen mukaisesti.”

Henrik Slotte

Toimitusjohtaja Kinnarps Oy

Muita tukijoitamme

Aistii Oy

Alajärven apteekki

Amidens Oy

AJ Tuotteet Oy

AMPKO OY

Aurexel Consulting Oy

Botnia Radiologipalvelu Oy

Botnia Scan Oy

CBT Consulting Oy

Celltech Oy

Consulo Oy

Crescat Services Oy

Crop Agency Oy

Dochill Oy

Epicur Group Oy

Esatesk Oy

Hammaslääkäri Sanna Eilu Oy

Hammaslääkäripalvelu Hymyn Paikka Oy

Hammaslaboratorio Hamtek Oy

Harjavallan apteekki

HighGain Oy

Imatran Lääkäriasema Oy

Interpars Oy

Jeppo Kraft Andelslag

JSuvilehto Oy

Juvatec Oy

Jyväskylän mittauspalvelu Ky

Kansan Uutiset

KL-Diagnostiikka Oy

Kuljetusliike E. Nousiainen Oy

Kuljetusliike Rossi Oy

Kuntien Tiera Oy

Lääkäripalvelut Korkee Oy

Lifehair Oy

LIIKE Oy Arkkitehtistudio

Lisatrans Oy

M. Repo Consulting Oy

Mainostalo Mainospuu Oy

Marisons Oy

Mediatassu

Mieka Oy

Mikko Tapola Oy

Millstream Oy

Modulight Oy

Monomedic

N Consult Oy

Naantalin Satama Oy

Napakaira Oy

Oy L. Simons Transport Ab

Oy Nim-Med Ab

Padio Oy

Pätevä Consulting Oy

Patologipalvelu Parkkinen Oy

Peikko Group Oy

Primaari Oy

Saari-Kemppainen Oy

Sacrates

Sairaala KL Oy

SAMS – Samarbetsförbundet kring funktionshinder rf

Sarah Consulting Oy

Satucon Oy

Simosol Oy

Suomen Radiologikeskus Oy

Suonentieto Oy

Sydänterveys PK Oy

Taipuva Consulting Oy

Täsmä Group Oy

Untamala Dental Oy

Uudenkaupungin 1. Apteekki

Verkkotelakka Oy

Vision Hunters Ltd Oy

Wapice Oy

Ydinasia Oy

YPR Yleinen Pohjarakennus OyCookie Settings