© Gwenn Dubourthoumieu
Kirurgi Isaac Bahati valmistautuu tiimeineen leikkaukseen Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Erikoislääkäri

Erikoislääkäreille on jatkuva tarve projekteissamme ympäri maailmaa.

Kirurgina hoidat traumapotilaita, jotka ovat sodan, väkivallan tai onnettomuuksien uhreja. Työhösi voi kuulua palovammapotilaita, keisarileikkauksia tai gastrokirurgiaa. Työsi sisältää paljon kirurgisia toimenpiteitä. Lisäksi koulutat ja ohjaat paikallisia kollegoita. Työskentelet läheisesti paikallisten lääkärien ja hoitajien sekä muiden kansainvälisten avustustyöntekijöiden kanssa. Lue lisää ortopedisesta kirurgiasta englanniksi.

Gynekologina työhösi kuuluu sekä suunniteltuja sektioita että hätäsektioita. Työssäsi keskityt haastaviin synnytyksiin ja synnytyksen aikaisiin komplikaatioihin. Työskentelet läheisesti paikallisten lääkärien ja hoitajien sekä muiden kansainvälisten avustustyöntekijöiden kanssa. Lue lisää englanniksi .

Anestesian ja tehohoidon lääkärinä vastaat anestesiasta erilaisissa kirurgisissa toimenpiteissä. Joissakin projekteissa olet ainoa anestesiologimme ja suuremmissa projekteissa saatat johtaa isoa anestesiatiimiä. Työhösi kuuluu anestesian lisäksi tehohoitoa ja työskentelet tiiviisti paikallisten kollegoiden ja kansainvälisten avustustyöntekijöiden kanssa. Lue lisää englanniksi.

Akuuttilääkärinä hoidat kiireellistä hoitoa vaativia potilaita. Työhösi kuuluu triage, potilaiden tilan vakauttaminen sekä jatkohoito tai jatkohoitoon ohjaus. Koulutat paikallista henkilökuntaa hoidontarpeen arvioimisessa ja ensihoidossa. Lue lisää eglanniksi.

Lastenlääkärinä työhösi kuuluu tuttujen tartuntatautien hoitamisen lisäksi usein myös trooppiset taudit. Lapsipotilaamme voivat sairastaa esimerkiksi malariaa tai tuberkuloosia. Potilaasi saattavat olla aliravitsemuspotilaita terapeuttisessa ruokintakeskuksessa tai saatat hoitaa lähinnä ylähengitystieinfektioita pakolaisleirillä. Työskentelet läheisesti paikallisten lääkärien ja hoitajien kanssa. Ohjaat ja tuet heitä pediatrisessa työssä. Lue lisää pediatrisesta työstämme englanniksi.

Vaatimukset erikoislääkärin tehtävään:

  • olet valmistunut erikoislääkäriksi
  • sinulla on oikeus harjoittaa erikoislääkärin ammattia Suomessa
  • sinulla on hyvä englannin kielen taito, ranskan ja arabian kielitaito on etu
  • sinulla on vahvat kliiniset taidot ja kyky työskennellä olosuhteissa, joissa Suomesta tuttua laitteistoa tai diagnostiikkaa ei ole käytettävissä
  • sinulla on kokemusta kouluttamisesta ja ohjaamisesta.

Katso yleiset vaatimukset kaikille avustustyöntekijöille täältä.

Avustustyön kesto riippuu tehtävästä

  • Kirurgien, anestesialääkärien ja gynekologien avustustyö kestää kuudesta viikosta kahdeksaan viikkoon.
  • Akuuttilääkärien ja lastenlääkärien tehtävät kestävät kuusi kuukautta.

Toivomme että kaikki avustustyöntekijämme sitoutuvat lähtemään avustustyöhön useammin kuin kerran.

Cookie Settings