© Leonora Baumann
Sairaalamme Tabarre Haitissa, Port-au-Princessä keskittyy traumahoitoon.

Haiti

Väkivaltaisuudet, luonnonkatastrofit ja jälleen nousussa olevat koleratapaukset ovat kasvattaneet humanitaarisen avun tarvetta Haitilla merkittävästi. Lääkärit Ilman Rajoja vastaa ihmisten sairaanhoidon tarpeisiin. Maata pidetään tällä hetkellä yhtenä haastavimmista avustuskohteista.

Vuonna 2022

  • Teimme 45 500 poliklinikkavastaanottoa
  • Autoimme 5780 väkivaltaa kokenutta ihmistä
  • Tuimme 2600 seksuaalista väkivaltaa kokenutta ihmistä

Maan pääkaupungin, Port-au-Princen, turvallisuustilanne on heikentynyt entisestään, jättäen ihmisiä alueelle loukkoon ilman sairaanhoitoa tai elintarvikkeita. Aseellisten yhteenottojen seurauksena loukkaantuneet potilaat ovat kuormittaneet kaatumaisillaan olevaa terveydenhuollon järjestelmää. Hoitoalan ammattilaisista ja lääkintätarvikkeista on suuri pula. Tarjoamme pääkaupungin alueella hoitoa kolmessa traumasairaalassa muun muassa ampumavammoihin ja liikenneonnettomuuksissa loukkaantuneille.

Seksuaalinen väkivalta on laaja terveyteen vaikuttava ongelma Haitissa. Tarjoamme kokonaisvaltaista hoitoa seksuaalista väkivaltaa, lähisuhdeväkivaltaa ja sukupuolittunutta väkivaltaa kokeneille. Lisäksi järjestämme koulutuksia lisätäksemme tietoutta seksuaalisesta väkivallasta ja nuorten seksuaaliterveyteen liittyvistä ongelmista.

Haitia on vuoden 2010 maanjäristyksestä saakka piinannut koleraepidemia. Noin 10 000 ihmistä on tähän mennessä kuollut taudin seurauksena. Vuonna 2022 koleratapaukset kääntyivät taas nousuun, johon reagoimme nopeasti. Kuusi kolerakeskustamme Port-au-Princessa hoiti vuoden 2022 loppuun mennessä 13 000 potilasta. Uusien tapauksien estämiseksi aloitimme rokotekampanjan sekä opastimme paikallisia hygieniatoimissa tartuntojen estämiseksi.

Lue uutisia Haitista

Lue lisää
Haiti

Väkivalta Haitissa lisääntyy entisestään, Lääkärit Ilman Rajoja laajentaa sairaanhoidon apuaan pääkaupunki Port-au-Princessä

Kariantti Kallio Keski-Afrikan tasavallassa

Kariantti Kallio

Lue lisää
Haiti

Lääkärinä Haitissa: ”Kuvittele Helsinki, jossa Punavuori, Töölö ja Kallio ovat kaikki sodassa keskenään”

Lue lisää
Haiti

Toimintamme Haitissa on uhattuna Port-au-Princen turvallisuusongelmien vuoksi

Lue lisää
Haiti

Haiti on terveyskatastrofin partaalla

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings