© MSF/Hussein Amri
Terveysvalistajat keskustelevat keskenään ennen kuin menevät Toro-yhteisöön Bauchin osavaltiossa.

Nigeria

Pitkään jatkunut väkivalta ja aseelliset konfliktit Nigerian armeijan ja islamistisen Boko Haram -ryhmän välillä ovat ajaneet yli kaksi miljoonaa ihmistä pakenemaan kodeistaan. Taistelut, aliravitsemus ja infektiotaudit ovat vaatineet tuhansien ihmisten hengen. Miljoonat ihmiset ovat humanitaarisen avun tarpeessa katastrofaalisten elinolojen takia.

Maan sisäisten pakolaisten pääsy terveydenhuollon pariin on hyvin rajallista. Leireillä on pulaa ruoasta, puhtaasta vedestä ja sanitaatiosta. Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa pakolaisille potilaskonsultaatiota, äitiysneuvolapalveluita, terveyteen liittyvää koulutusta, ravinto-ohjelmia ja hoitoa seksuaalista väkivaltaa kokeneille.

Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa infektiotauteja ja järjestää massarokotuskampanjoita muun muassa tuhkarokkoa, keuhkokuumetta ja aivokalvontulehdusta vastaan ympäri maata. Avustamme maan terveysministeriötä ja tautientorjuntakeskusta antamalla teknistä tukea ja kouluttamalla henkilöstöä opetussairaaloissa.

Äiti- ja lapsikuolemat ovat yleisiä. Maailman terveysjärjestön arvioiden mukaan 20 prosenttia kaikista maailman äitiyskuolemista tapahtuu Nigeriassa. Järjestöllämme on äitiys- ja vastasyntyneiden osasto Jahunissa sijaitsevassa sairaalassa Nigeriassa pohjoisosissa. Lääkärit Ilman Rajoja tukee julkista terveydenhuoltoa tarjoamalla neuvolapalveluja raskaudenaikaisten komplikaatioiden vähentämiseksi ja avustaa haastavissa synnytyksistä.

Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan uhreja tarjoamalla jälkiehkäisypillereitä, neuvontaa ja psykososiaalista tukea sekä hoitamalla sukupuolitauteja. Vähintään puolet seksuaalista väkivaltaa kokeneista on alaikäisiä.

Maan pohjoisosassa Sokotossa sijaitsee noman hoitoon erikoistunut lastensairaala, jossa järjestö keskittyy kirurgisten potilaiden hoitoon. Noma on kasvojen kuoliota ja epämuodostuneisuutta aiheuttava tulehduksellinen sairaus, johon sairastuvat yleensä alle kuusivuotiaat lapset, joiden vastustuskyky on madaltunut aliravitsemuksen vuoksi. Teemme korjausleikkauksia ja annamme psykososiaalista tukea sairaudesta kärsiville ja heidän perheilleen.

Lasten lyijymyrkytykset ovat yleisiä Nigeriassa. Lääkärit Ilman Rajoja kampanjoi turvallisempien kaivosprojektien puolesta ja tekee yhteistyötä kaivostyöläisten kanssa lyijylle altistumisen ehkäisemiseksi. Hoidamme myrkytyspotilaita myös antamalla kelaattihoitoa lyijyn poistamiseksi verestä.

Hoidamme myös lassakuumeesta ja kolerasta kärsiviä potilaita. Lisäksi koilliseen Nigeriaan Maiduguriin on perustettu vuodeosasto vakavasta aliravitsemuksesta kärsiville lapsille.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings