Ihmiset pakenevat joen yli, kun Rann-kylään hyökättiin.
© MSF/Silas Adamou
Tammikuussa 2019 Rann-kylä tyhjeni, kun sen yli 30 000 asukasta joutui pakenemaan väkivaltaa naapurimaa Kameruniin.

Nigeria

Pitkään jatkunut väkivalta ja aseelliset konfliktit Nigerian armeijan ja islamistisen Boko Haram -ryhmän välillä ovat ajaneet yli kaksi miljoonaa ihmistä pakenemaan kodeistaan. Taistelut, aliravitsemus ja infektiotaudit ovat vaatineet tuhansien ihmisten hengen. Miljoonat ihmiset ovat humanitaarisen avun tarpeessa katastrofaalisten elinolojen takia.
 
Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa infektiotauteja ja järjestää massarokotuskampanjoita mm. tuhkarokkoa, keuhkokuumetta ja aivokalvontulehdusta vastaan ympäri maata. Avustamme maan terveysministeriötä ja tautientorjuntakeskusta antamalla teknistä tukea ja kouluttamalla henkilöstöä opetussairaaloissa.
 
Äitiys- ja lapsikuolemat ovat maassa yleisiä. Maailman terveysjärjestön arvioiden mukaan 20 prosenttia kaikista maailman äitiyskuolemista tapahtuu Nigeriassa. Järjestöllämme on äitiys- ja vastasyntyneiden osasto Jahunissa sijaitsevassa sairaalassa Pohjois-Nigeriassa. Lääkärit Ilman Rajoja tukee julkista terveydenhuoltoa tarjoamalla neuvolapalveluja raskaudenaikaisten komplikaatioiden vähentämiseksi ja avustaa haastavissa synnytyksistä.
 
Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan uhreja tarjoamalla jälkiehkäisypillereitä, neuvontaa ja psykososiaalista tukea sekä hoitamalla sukupuolitautipotilaita. Vähintään puolet seksuaalista väkivaltaa kokeneista on alaikäisiä.
 
Maan pohjoisosassa Sokotossa sijaitsee noman hoitoon erikoistunut lastensairaala, jossa järjestö keskittyy kirurgisten potilaiden hoitoon. Noma on kasvojen kuoliota ja epämuodostuneisuutta aiheuttava tulehduksellinen sairaus, johon sairastuvat yleensä alle kuusivuotiaat lapset, joiden vastustuskyky on madaltunut aliravitsemuksen vuoksi. Teemme korjausleikkauksia ja annamme psykososiaalista tukea sairaudesta kärsiville ja heidän perheilleen.
 
Lasten lyijymyrkytykset ovat yleisiä Nigeriassa. Lääkärit Ilman Rajoja kampanjoi turvallisempien kaivosprojektien puolesta ja tekee yhteistyötä kaivostyöläisten kanssa lyijylle altistumisen ehkäisemikseksi. Hoidamme myrkytyspotilaita myös antamalla kelaattihoitoa lyijyn poistamiseksi verestä.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings