Turvaa sairaanhoito

Auta konfliktin keskellä eläviä ihmisiä

  • Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä Ukrainassa. Olemme jo toimittaneet sota-alueille henkilökuntaa sekä sairaanhoidon tarvikkeita.
  • Välittömästi ennen jännitteiden kärjistymistä olimme yhteydessä useisiin Donetskin ja Luhanskin alueiden sairaaloihin hätäsairaanhoidon ja leikkausvalmiuden koulutuksen järjestämiseksi. Tiimimme toimitti Mariupolissa sijaitsevaan sairaalaan tarvikkeita suuronnettomuuksien varalle traumaattisten vammojen hoitoon.
  • Ukrainalaiset lääkärit ja hoitajat jatkavat työtään kellon ympäri uskomattoman vaikeissa olosuhteissa etulinjan sairaaloissa. Paras tapa tukea heitä on toimittaa oikeat lääkintätarvikkeet oikeisiin paikkoihin oikeaan aikaan, tarjota teknistä tukea ja koulutusta sekä lievittää painetta ohjaamalla potilaat sairaaloihin maan turvallisempiin osiin.
  • Lääkärit Ilman Rajoja kuljettaa lääkintäjunalla potilaita lähellä sota-alueita olevista ylikuormittuneista sairaaloista sairaaloihin turvallisimmille alueille.
  • Tarjoamme luottamuksellista nevontaa ja mielenterveyden palveluja seksuaalista väkivaltaa kokeneille sekä toimitamme  heille HIV:n ja sukupuolitautien estolääkkeitä sekä ehkäisemme ei-toivottuja raskauksia.
  • Tuemme vanhuksia ja maan sisäisiä pakolaisia, joilla on kroonisia sairauksia kotikäynneillä ja mobiiliklinikoilla.
  • Yli seitsemän miljoonaa ihmistä on paennut naapurimaihin, kuten Puolaan, Unkariin, Romaniaan, Slovakiaan, Moldovaan ja Venäjälle. Tiimimme naapurimaissa vastaavat pakolaisten kiireelliseen hoidon tarpeeseen.
  • Näemme, että ihmiset ovat täysin murtuneet siitä, mitä he ovat käyneet läpi. Mielenterveystarpeet ovat valtavat, ja hoidon tarjoaminen on kasvava prioriteettimme.
  • Tämä hätätilanne muuttuu nopeasti, ja potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille tärkeintä. Valmistaudumme erilaisiin skenaarioihin, joiden avulla avustustyötä voi tehostaa. Yksi asia on kuitenkin varma: ihmiset konfliktin keskellä tarvitsevat mahdollisimman paljon tukea.

Emme ota puolia aseellisissa konflikteissa, emmekä aja minkään osapuolen asiaa. Me tarjoamme hoitoa pelkästään lääketieteellisen tarpeen perusteella ja pyrimme aina pääsemään alueelle, jossa sairaanhoitoa tarvitaan eniten.

Lahjoita jo tänään ja varmista sairaanhoito potilaille konfliktien keskellä. Haluatko liittyä kuukausilahjoittajaksi? Lue lisää tästä.

Muita tapoja auttaa:

Lähetä tekstiviesti LÄÄKÄRIT20 numeroon 16155 (20 €)

Lähetä tekstiviesti LÄÄKÄRIT50 numeroon 16155 (50 €)

Auttajana ilman rajoja tuet työtämme kriisialueilla vuoden jokaisena päivänä. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi.

Tee yrityslahjoitus hätäapurahastoon.

Rahankeräyslupa RA/2020/1543, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Poliisihallitus (1.12.2020). Kerätyt varat käytetään Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön kansainväliseen humanitaariseen avustustyöhön sekä yleishyödyllisiin toimintoihin. Ahvenanmaan keräyslupa ÅRL 2020/8617, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Ålands landskapsregering. Voimassa: 1.11.2021-31.10.2022.

Cookie Settings