Turvaa sairaanhoito – Tee yrityslahjoitus

Miten Lääkärit Ilman Rajoja vastaa Ukrainan tilanteeseen nyt?

   • Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä Ukrainassa. Olemme jo toimittaneet sota-alueille henkilökuntaa sekä sairaanhoidon tarvikkeita.
   • Välittömästi ennen jännitteiden kärjistymistä olimme yhteydessä useisiin Donetskin ja Luhanskin alueiden sairaaloihin hätäsairaanhoidon ja leikkausvalmiuden koulutuksen järjestämiseksi. Tiimimme toimitti Mariupolissa sijaitsevaan sairaalaan tarvikkeita suuronnettomuuksien varalle traumaattisten vammojen hoitoon.
   • Ukrainalaiset lääkärit ja hoitajat jatkavat työtään kellon ympäri uskomattoman vaikeissa olosuhteissa etulinjan sairaaloissa. Paras tapa tukea heitä on toimittaa oikeat lääkintätarvikkeet oikeisiin paikkoihin oikeaan aikaan, tarjota teknistä tukea ja koulutusta sekä lievittää painetta ohjaamalla potilaat sairaaloihin maan turvallisempiin osiin. Suurin osa lääketieteellisistä ja humanitaarisista toimista on ukrainalaisten lääkäreiden ja järjestöjen toimittamia: meidän tehtävämme on kuunnella, mitä he kertovat meille, ja löytää keinot, joilla voimme parhaiten tukea heitä ja vastata heidän tarpeisiinsa.
   • Ukrainan hallitus kehottaa maan itäisten alueiden asukkaita evakuoitumaan välittömästi, erityisesti Harkovista, Donetskin ja Luhanskin alueilta. Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön lääkintäjuna evakuoi haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä näiltä alueilta. Asetamme etusijalle haavoittuvassa asemassa olevat ihmiset. Evakuoimme lähes 80 vauvaa ja taaperoa orpokodista 11. huhtikuuta. 
   • Lääkärit Ilman Rajoja vastaa tilanteeseen ja laajentaa toimintaansa nopeasti. Lääketarvikkeiden tarjoaminen terveydenhuoltolaitoksille ympäri Ukrainaa on yksi Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön prioriteetti. Pienet, alueelliset sairaalat ovat kaikista haavoittuvimpia. Suurkaupunkien sairaaloilla on enemmän kapasiteettia. Alueelliset sairaalat ovat haavoittuvampia, jos henkilökunta lähtee, tai jos ne menettävät tarvikkeiden tai sähkön saatavuuden.  
   • Yli viisi miljoonaa ihmistä on paennut naapurimaihin, kuten Puolaan, Unkariin, Romaniaan, Slovakiaan, Moldovaan ja Venäjälle. Lääkärit ilman rajoja -järjestön tiimit naapurimaissa vastaavat pakolaisten kiireelliseen hoidon tarpeeseen.
   • Näemme, että ihmiset ovat täysin murtuneet siitä, mitä he ovat käyneet läpi. Mielenterveystarpeet ovat valtavat, ja hoidon tarjoaminen on kasvava prioriteetti Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle. 
   • Tämä hätätilanne muuttuu nopeasti, ja potilaidemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille tärkeintä. Lääkärit Ilman Rajoja valmistautuu erilaisiin skenaarioihin, joiden avulla avustustyötä voi tehostaa. Yksi asia on kuitenkin varma: ihmiset konfliktin keskellä tarvitsevat mahdollisimman paljon tukea.

   Emme ota puolia aseellisissa konflikteissa, emmekä aja minkään osapuolen asiaa. Me tarjoamme hoitoa pelkästään lääketieteellisen tarpeen perusteella ja pyrimme aina pääsemään alueelle, jossa sairaanhoitoa tarvitaan eniten.


 • Yrityksenne tuella on korvaamaton merkitys työllemme. Jos haluat keskustella eri tavoista miten yrityksenne voi auttaa, olethan minuun yhteydessä sähköpostitse, puhelimitse tai lomakkeella.

  – Avainasiakasvastaava, Armi Sood, armi.sood (a) helsinki.msf.org, 044 491 6260

Rahankeräyslupa RA/2020/1543, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Poliisihallitus (1.12.2020). Kerätyt varat käytetään Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön kansainväliseen humanitaariseen avustustyöhön sekä yleishyödyllisiin toimintoihin. Ahvenanmaan keräyslupa ÅRL 2020/8617, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Ålands landskapsregering. Voimassa: 1.11.2021-31.10.2022.

Cookie Settings