© MSF
Arviointiryhmämme saapui Marokkoon lauantaina 9.9.

Marokon maanjäristys: arviointiryhmämme on paikalla

Artikkelia päivitetty 14.9.2023

Otimme surullisina vastaan uutisen Marokon maanjäristyksestä varhain lauantaina 9.9. Emme työskentele Marokossa, mutta arviointiryhmämme on paikalla selvittämässä millaista apua voimme tarjota, jos sitä pyydetään.

Varhain lauantaina saimme kuulla murheelliset uutiset Marokon maanjäristyksestä. Uhriluku on jatkanut nousuaan, kun lisää kuolleita löydetään raunioista. Emme työskentele Marokossa, mutta arviointiryhmämme on paikalla selvittämässä millaista apua voimme tarjota, jos sitä pyydetään.

Maanjäristyksissä raunioiden alle hautautuneiden ihmisten etsintä on ensisijaista. Tässä paikallisilla ihmisillä on suuri rooli. Samassa yhteydessä on tärkeää kunnostaa maanjäristyksissä tuhoutuneita teitä ja viestintäyhteyksiä, jotta avustustarvikkeita voidaan lähettää kriisialueelle.

Hätäapukoordinaattori Carlos Rubion mukaan Marokon viranomaisten ja paikallisten toimijoiden tarjoama apu on ollut tehokasta, ja ne ovat pystyneet vastaamaan lääketieteellisiin ja humanitaarisiin tarpeisiin. Sairaanhoitoa tarvitsevat potilaat on siirretty suurempiin sairaaloihin. Kylien asukkaat ovat saaneet apua, kuten ruokaa, vettä, peittoja ja telttoja.

Arviointiryhmämme selvittää, tarvitaanko apuamme. Paikallisten mielenterveyspalveluiden ja psyykkisen ensiavun tukeminen on yksi mahdollinen kohde. Esimerkiksi Chichaouan provinssissa on 400 000 asukasta, mutta vain yksi psykiatri eikä yhtään psykologia. Psyykkisen tuen tarjoamista on kuitenkin jo tehostettu joillakin alueilla.

Jaa sosiaalisessa mediassa:

Luonnonkatastrofit

Luonnonkatastrofit kääntävät ihmisten elämän päälaelleen silmänräpäyksessä. Maailmanlaajuisen ammattilaisten ja varusteiden verkoston avulla pystymme vastaamaan luonnonkatastrofeihin nopeasti. Maanjäristys, tulva, tsunami tai sykloni voi saada aikaan täydellistä tuhoa vain minuuteissa. Katastrofi on saattanut katkaista pääsyn puhtaaseen veteen, ihmiset ovat saattaneet loukkaantua ja terveyskeskukset tuhoutua. Avuntarpeen arviointi on tehtävä nopeasti, jotta oikeanlainen apu voidaan saada paikalle. Hätäavun aikajana…
© Brian Sokol/Panos Pictures
Cookie Settings