Koulun oppilaat jonottavat rokotusta koulupuvuissaan.
© MSF
Koulun oppilaat jonottavat rokotusta El-Fasherin kylässä.

Sudan

Sota on saanut kymmenet tuhannet lähtemään kodeistaan Sudanissa. Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa maan sisäisille pakolaisille sairaanhoitoa, ensiapua sekä pyrkii parantamaan hygieniaolosuhteita. Lokakuussa 2021 tapahtuneen sotilasvallankaappauksen myötä olemme lisänneet valmiuttamme suuronnettomuuksiin tukeaksemme alueen sairaaloita.

Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa myös covid-19-potilaita, aliravitsemusta, ripulitauteja ja malariaa. Sudanissa esiintyy myös kala-azar-nimistä loistautia, johon kuolee 95 prosentin todennäköisyydellä ilman tarvittavaa hoitoa.

Etiopiasta pakeneville ihmisille tarjoamme rokotuksia, hoitoa aliravitsemukseen, äitiys- ja lapsiterveyspalveluita, hoitoa unohdettuihin trooppisiin sairauksiin sekä pääsyn puhtaan veden ja sanitaation pariin.

Darfurin alue on kärsinyt konfliktista jo yli vuosikymmenen ja turvallisuustilanne on edelleen epävakaa. Tarjoamme Darfurissa perusterveydenhuoltoa ja ensiapua, seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita, parannamme pääsyä puhtaan veden ja sanitaation pariin, sekä tuemme laboratoriotoimintaa.

Vuonna 2021 perustimme ravitsemusosaston keskivaikeasta tai vakavasta aliravitsemuksesta kärsiville lapsille Ad-Damazinen opetussairaalaan. Tuemme sairaalan paikallista henkilökuntaa myös infektiotautien ehkäisemisessä, terveyden edistämisessä sekä kouluttamalla henkilöstöä.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings