Koulun oppilaat jonottavat rokotusta koulupuvuissaan.
© MSF
Koulun oppilaat jonottavat rokotusta El-Fasherin kylässä.

Sudan

Väkivaltaisuudet ovat pakottaneet kymmenet tuhannet lähtemään kodeistaan Sudanissa. Tarjoamme maassa sairaanhoitoa muun muassa aliravitsemusta, ripulitauteja ja malariaa sairastaville.

15.4.2023 lähtien Sudanin SAF-asevoimien ja puolisotilaallisten RSF-joukkojen välillä on käyty kiivaita taisteluita Khartumissa ja muualla Sudanissa.

Lokakuussa 2021 tapahtuneen sotilasvallankaappauksen myötä lisäsimme valmiuttamme suuronnettomuuksiin tukeaksemme sairaaloita.

Pääkaupunki Khartoumissa ja Omdurmanissa tarjoamme sairaanhoitoa ja tuemme sairaaloita lahjoittamalla tarvikkeita.

Darfurin alue on kärsinyt konfliktista jo yli vuosikymmenen ja turvallisuustilanne on edelleen epävakaa. Väkivaltaisia yhteenottoja tapahtuu toistuvasti, mikä on pakottanut ihmiset pakenemaan kotiseuduiltaan. Tarjoamme Darfurissa perusterveydenhuoltoa ja ensiapua, seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita, järjestämme rokotuskampanjoita sekä tuemme laboratoriotoimintaa.

Olemme tarjonneet etiopialaisille pakolaisille ja paikallisille yhteisöille muun muassa perus- ja äitiysterveydenhuollon palveluita sekä hoitoa laiminlyötyihin trooppisiin sairauksiin vuodesta 2020 lähtien Al-Gedarefin ja Kassalan osavaltioissa.

Seulomme aliravitsemusta ja tarjoamme siihen hoitoa useammalla alueella. Tarjoamme perus-, äitiys- ja lapsiterveydenhuollon palveluita sekä teemme rokotuksia eri puolilla Sudania. Parannamme myös pääsyä puhtaan veden ja sanitaation pariin.

Sudanissa esiintyy kala-azar-nimistä loistautia, johon kuolee 95 prosentin todennäköisyydellä ilman tarvittavaa hoitoa. Hoidamme tautia Al-Gedarefin osavaltiossa itäisessä Sudanissa.

Olemme vastanneet myös Covid-19-pandemiaan. Kun Covid-19 tapausmäärät nousivat, tuimme eristysyksikköjä ja ambulanssikuljetuksia. Tarjosimme myös terveysneuvontaa yhteisöissä Khartoumin eteläpuolella, ja annoimme psykologista tukea terveydenhuollon työntekijöille.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings