Koulun oppilaat jonottavat rokotusta koulupuvuissaan.
© MSF
Koulun oppilaat jonottavat rokotusta El-Fasherin kylässä.

Sudan

Väkivaltaisuudet ovat pakottaneet kymmenet tuhannet lähtemään kodeistaan Sudanissa. Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa maassa sairaanhoitoa muun muassa aliravitsemusta, ripulitauteja ja malariaa sairastaville sekä toimittaa hätäapua sään ääri-ilmiöiden keskelle.

Vuonna 2022

  • Teimme 586 800 poliklinikkavastaanottoa
  • Tarjosimme 4260 lapselle osastohoitoa aliravitsemukseen 
  • Autoimme 1950 vauvaa maailmaan 
  • Otimme 230 vastasyntynyttä sairaalahoitoon 

15.4.2023 lähtien Sudanin SAF-asevoimien ja puolisotilaallisten RSF-joukkojen välillä on käyty kiivaita taisteluita Khartumissa ja muualla Sudanissa. Väkivaltaisuudet, rankka sadekausi, tulvat, ruokaturvattomuus sekä poliittinen- ja taloudellinen epävakaus ovat kasvattaneet maan humanitaarisen avun tarvetta hälyttävälle tasolle. YK:n arvioiden mukaan maan sisäisiä pakolaisia on yli kolme miljoonaa.

Darfurin alue on kärsinyt konfliktista jo yli vuosikymmenen ja turvallisuustilanne on edelleen epävakaa. Väkivaltaisia yhteenottoja tapahtuu toistuvasti, mikä on pakottanut ihmiset pakenemaan kotiseuduiltaan. Tarjoamme Darfurissa perusterveydenhuoltoa ja ensiapua, seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita, järjestämme rokotuskampanjoita sekä tuemme laboratoriotoimintaa. Tuemme paikallisia sairaaloita ja kuljetamme apua syrjäisemmille seuduille liikkuvilla klinikoilla.

Poikkeuksellisen rankka sadekausi vuonna 2022 aiheutti laajalle ulottuvia tulvia. Toimimme yhteistyössä paikallisten yhteisöjen kanssa ympäri maata, jakaaksemme juomavettä ja käyttötarpeita sekä sanitaatio- ja hygieniapalveluita.

Olemme tarjonneet etiopialaisille pakolaisille ja paikallisille yhteisöille muun muassa perus- ja äitiysterveydenhuollon palveluita sekä hoitoa laiminlyötyihin trooppisiin sairauksiin vuodesta 2020 lähtien Al-Gedarefin ja Kassalan osavaltioissa. Seulomme aliravitsemusta ja tarjoamme siihen hoitoa useammalla alueella. Tarjoamme perus-, äitiys- ja lapsiterveydenhuollon palveluita sekä teemme rokotuksia eri puolilla Sudania.

Lue uutisia Sudanista

Neljä Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön työntekijää keskustelevat telttasairaalassa. Heillä on valkoiset, Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön logolla varustetut liivit. Lue lisää
Sudan

“Yksi pahimmista kriiseistä vuosikymmeniin” – kansainvälinen puheenjohtajamme vetoaa avun kiireellisen laajentamisen puolesta Sudanissa

Lue lisää
Sudan

Sota Sudanissa kestänyt vuoden: Lääkärit Ilman Rajoja vaatii välitöntä humanitaarisen avun lisäämistä

Lue lisää
Sudan

Sudanin konflikti

Lue lisää
Sudan

Kirje työntekijältämme: “Tilanne on katastrofaalinen”

Lue lisää
Sudan

Lääkärit ja potilaat eivät pääse Sudanissa sairaaloihin väkivaltaisuuksien takia, lääkkeet ja veri loppumassa

Sudanissa pakolaisleirillä sijaitsevan kenttäsairaalan työntekijöitä aamukierrolla.

Mikko Lintu

Lue lisää
Sudan

Päivän mittaan malariaa sairastava poika alkoi availla silmiään – avustustyöntekijän päivä sudanilaisessa kenttäsairaalassa

Mikko Lintu

Lue lisää
Sudan

Lasten malariaa, nuoren miehen tuberkuloosi, käärmeen puremia – opittavaa on paljon

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings