Sudanin konflikti: auta potilaita

Humanitaariset tarpeet ovat valtavat: apuasi tarvitaan

15.4.2023 lähtien Sudanin SAF-asevoimien ja puolisotilaallisten RSF-joukkojen välillä on käyty kiivaita taisteluita Khartumissa ja muualla Sudanissa. Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä. Näin olemme vastanneet tilanteeseen tähän mennessä:

 • Olemme vastaanottaneet potilaita tukemassamme sairaalassa El Fasherissa, Pohjois-Darfurissa, jossa jo ensimmäisten 48 tunnin aikana väkivaltaisuuksien syttymisestä hoidimme 183 loukkaantunutta potilasta. Suurin osa potilaista oli siviilejä. 
 • Olemme pystyneet tekemään joitain leikkauksia, mutta lääkintätarvikkeet ovat kuitenkin nopeasti loppumassa sairaalasta.
 • Olemme saaneet luettelon kirurgisista tarvikkeista, joita kirurgiryhmä tarvitsee kiireellisesti, ja etsimme turvallista reittiä, jotta voimme kuljettaa ne sairaalaan kahden ambulanssimme avulla.
 • Pyydämme kaikkia konfliktin osapuolia Sudanissa kunnioittamaan humanitaarisia järjestöjä sekä niiden tiloja ja henkilökuntaa. Siviilejä tulee suojella jatkuvilta mielivaltaisilta ja suhteettomilta hyökkäyksiltä. Terveydenhuollon laitokset, kuten sairaalat, klinikat, varastot ja ambulanssit, eivät saa koskaan olla hyökkäyksen kohde.

Lahjoita jo tänään ja varmista sairaanhoito potilaille siellä, missä hätä on suurin. Haluatko liittyä kuukausilahjoittajaksi? Lue lisää tästä.

Näin autat

 • 30 eurolla

  annat 25 pussia laskimonsisäistä verta tai nestettä

 • 50 eurolla

  annat kirurgin työvälineitä

 • 100 eurolla

  annat lääkärin päiväksi kriisialueelle

   

“Potilaita on niin paljon, että heitä hoidetaan käytävien lattioilla, koska sänkyjä ei yksinkertaisesti ole suurelle määrälle haavoittuneita.”

Cyrus Paye, Lääkärit Ilman Rajoja avustustyöntekijä, El Fasher, Pohjois-Darfur

Muita tapoja auttaa:

Lähetä tekstiviesti LÄÄKÄRIT20 numeroon 16155 (20 €)

Lähetä tekstiviesti LÄÄKÄRIT50 numeroon 16155 (50 €)

Auttajana ilman rajoja tuet työtämme kriisialueilla vuoden jokaisena päivänä. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi.

Tee yrityslahjoitus.

Sudan

Sudanin konflikti

Lauantaista 15. huhtikuuta lähtien Sudanin SAF-asevoimien ja puolisotilaallisten RSF-joukkojen välillä on käyty kiivaita taisteluita Khartumissa ja muualla Sudanissa. Sairaalat ovat ylikuormittuneita ja tuhannet pakenevat turvallisemmille alueille. Humanitaariset ja lääketieteelliset tarpeet ovat valtavat. Olemme vastaanottaneet potilaita tukemassamme sairaalassa El Fasherissa, Pohjois-Darfurissa. Tähän mennessä 427 ihmistä on päässyt hoitoon. 89 ihmistä on kuollut vammoihinsa. Lääkintätarvikkeet, lääkkeet ja…
Lue lisää
© MSF/Ali Shukur
Cookie Settings