Nuori malariapotilas makaa sängyssa ympärillään hoitohenkilökuntaa ja huoltaja.
© Juan Carlos Tomasi/MSF
Nuorta malariapotilasta hoidetaan Diffassa, Nigerissä.

Niger

Nigerissä on suuria sairaanhoidon tarpeita konfliktien, pakolaisuuden, kroonisen elintarvikepulan, lasten aliravitsemuksen ja epidemioiden takia. Lääkärit Ilman Rajoja pyrkii vastaamaan humanitaarisen avun tarpeeseen lukuisilla avustusprojekteilla.

Vuonna 2022

  • Teimme 1 262 800 poliklinikkavastaanottoa
  • Hoidimme 611 500 malariapotilasta
  • Otimme 139 500 ihmistä sairaalahoitoon
  • Hoidimme 36 900 vakavasta aliravitsemuksesta kärsivää lasta

Autamme paossa olevia ihmisiä ja hoidamme mahdollisia epidemioita, kuten hepatiitti E -virusta, tuhkarokkoa ja aivokalvontulehdusta. Kasvaviin malariatapauksiin vastataksemme, rakensimme kaksi seurantatilaa Tinkimin ja Yékouan terveyskeskuksiin.

Pakolaisten joukossa on ollut ennennäkemätön määrä vakavasta aliravitsemuksesta kärsiviä lapsia. Tilanteeseen vastataksemme käynnistimme kaksi hätäprojektia. Kiitos yhteistyön paikallisten viranomaisten ja YK:n Maailman ruokaohjelman kanssa, vakavasta aliravitsemuksesta sairaalahoitoon ohjattujen lasten määrä oli vuonna 2022 matalin neljään vuoteen.

Rauhattomilla Diffan ja Tillabérin raja-alueilla olemme suorittaneet suuria rokotekampanjoita, jakaneet juomavettä ja hätäapupakkauksia, rakentaneet suojia ja tarjonneet sairaanhoitoa liikkuvilla klinikoilla. Olemme tarjonneet apua myös tulva-alueilla eläville ihmisille sekä kasvattaneet sairaaloiden kapasiteettia katastrofien varalta.

Lue lisää

msf.org


Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings