Ilmakuva Naurun saaresta.
© MSF
Ilmakuva Naurun saaresta.

Nauru

Keskellä Tyyntämerta, Naurun pienellä saarella elävillä on suuria mielenterveyspalvelujen tarpeita. Erityisesti apua tarvitsevat pakolaiset ja turvapaikanhakijat, jotka on eristetty saarelle ennalta määrittelemättömiksi ajoiksi Australian harjoittaman politiikan toimesta.

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön henkilökunta raportoi mielenterveyden tilan olevan hälyttävä saarelle suljettujen pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden keskuudessa. Tarjosimme mielenterveyden palveluita myös paikalliselle väestölle 11 kuukauden ajan.

Kaikista potilaista 60:lla prosentilla oli itsetuhoisia ajatuksia ja 30 prosenttia oli yrittänyt itsemurhaa. Myös lasten keskuudessa esiintyi huolestuttava määrä masennusta ja tuhoisia ajatuksia.

Loppuvuodesta 2018 paikallinen hallitus antoi meille 24 tuntia aikaa lopettaa toimintamme saarella ja lähteä. Myös puhelinyhteydellä tekemämme etäkonsultaatiot kiellettiin.

Vaadimme pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden evakuointia saarelta ja vetoaa Australian hallitukseen, jotta se lopettaisi turvaa etsivien ihmisten pitämisen epävarmuudessa pitkittyneitä aikoja.

Lue lisää

MSF.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings