Ihmiset seisovat kujalla seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluja tarjoavan terveyskeskuksemme ulkopuolella.
© Severine Sajous/MSF
Seksuaali- ja lisääntymisterveyspalveluja tarjoavan terveyskeskuksemme ulkopuolella Bourj Al Barajnehin pakolaisleirillä.

Libanon

Libanonin talouskriisin seurauksena yli 80 prosenttia väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Terveydenhuoltojärjestelmän yksityistäminen on jättänyt palvelut monien ulottumattomiin. Lääkärit Ilman Rajoja tukee kansallista terveysjärjestelmää.

Libanonissa asuu noin 1,5 miljoonaa pakolaista, joista suurin osa on syyrialaisia tai palestiinalaisia. Monella ei ole mahdollisuutta saada sairaanhoitoa yksityistettyjen palveluiden korkean hintatason vuoksi, ja maan yritykset tukea pakolaisten pääsyä perusterveydenhuoltoon ovat epäonnistuneet. Ahtaat ja huonot elinolosuhteet pakolaisleireissä kasvattavat sairaanhoidon tarvetta entisestään. 

Tarjoamme perusterveydenhuoltoa ja sairaanhoitoa pakolaisille ja muille haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille. Hoidamme kroonisesti sairaita ihmisiä ja keskitymme lasten rokottamiseen, seksuaali- ja lisääntymisterveyden edistämiseen sekä tehohoidon ja mielenterveystuen tarjoamiseen. Koulutamme paikallista henkilökuntaa sekä lahjoitamme terveyskeskuksiin ja sairaaloihin lääkinnällisiä tarvikkeita. Ensisijainen tavoitteemme on kasvattaa paikallisen terveydenhuoltojärjestelmän toimintakykyä. 

Vuonna 2022 maassa tavattiin ensimmäistä kertaa kolmeen vuosikymmeneen koleraa. Vastasimme alkaneeseen epidemiaan jakamalla hygieniapakkauksia sekä parantamalla vesi- ja sanitaatiojärjestelmiä. Aloitimme myös rokotuskampanjan uusien tartuntojen välttämiseksi. 

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings