Työntekijämme kävelee ebolanhoitokeskuksessa.
© Carl Theunis/MSF
Ebolanhoitokeskus Maginassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Kongon demokraattinen tasavalta

Kongon demokraattisessa tasavallassa tautiepidemiat ovat yleisiä ja ihmisten pääsy sairaanhoitoon on haastavaa. Väkivalta on pakottanut yli viisi miljoonaa ihmistä pakenemaan kodeistaan, joka altistaa infektioille, aliravitsemukselle ja seksuaaliselle väkivallalle.

Yksi järjestömme suurimmista avustusoperaatioista on konfliktin runtelemassa Kongon demokraattisessa tasavallassa. Lääkärit Ilman Rajoja toimii melkein kaikissa maan kahdestakymmenestäkuudesta maakunnasta. Järjestö antaa hätäapua konfliktia paenneille tarjoamalla sairaanhoitoa haavoittuneille. Aliravitsemuksesta kärsiviä potilaita on viime vuosina hakeutunut enenevissä määrin sairaaloihimme. Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa aliravitsemusta eri puolilla maata. Myös luonnonkatastrofit aiheuttavat haasteita.

Infektioaaltoja aiheuttavat muun muassa tuhkarokko, keltakuume ja kolera. Järjestö lähettää epidemiatilanteissa liikkuvia klinikoita tautialueelle, tarjoaa sairaanhoitoa ja järjestää rokotuskampanjoita. Huolehdimme myös puhtaan veden ja hygieniatarvikkeiden saatavuudesta. Lääkärit Ilman Rajoja on hoitanut myös ebolapotilaita viime vuosien haastavissa epidemioissa.

Kongon demokraattisen tasavallan virallisten tilastojen mukaan malaria aiheuttaa enemmän kuolemia vuodessa kuin konflikti, tuhkarokko, hengitystieinfektiot, kolera ja aivokalvontulehdus yhteensä. Lapset ovat suurimmassa vaarassa sairastua taudin vakavaan muotoon. Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa malariapotilaita ja keskittyy ehkäisemään malariaepidemioita ympäri Kongon demokraattista tasavaltaa. Järjestämme myös tuhkarokkorokotuskampanjoita ja tuemme covid-19-pandemian torjuntaa.

Järjestö tukee terveysviranomaisten kansallista hiv-projektia kehittämällä pääsyä seulontoihin ja hoitoon, vahvistamalla potilaiden hoitoon sitoutumista ja lisäämällä hiv-infektioon liittyvää tietoisuutta.

Seksuaalinen väkivalta on suuri ongelma Kongon demokraattisessa tasavallassa. Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa sairaanhoitoa ja psykososiaalista tukea seksuaalista väkivaltaa kokeneille, hoitaa potilaita, joilla on sukupuolitauteja ja järjestää perhesuunnittelu- ja neuvolapalveluita.

Uutisia Kongon demokraattisesta tasavallasta

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Tuhkarokko Kongon demokraattisessa tasavallassa: loputon taistelu yhtä maailman helpoimmin tarttuvaa tautia vastaan?

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Hiv/aids Kongon demokraattisessa tasavallassa: Vaikka edistystä on tapahtunut, haasteita on yhä valtavasti 

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Suomalainen hyväntekijä tukee Lääkärit Ilman Rajoja -työtä sadalla tuhannella eurolla

Tyttö kantaa sisartaan pakolaisleirillä Buniassa. Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Kongossa neljä samanaikaista kriisiä: ebolaepidemia ei näytä hiipumisen merkkejä

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Lääkärit Ilman Rajoja keskeyttää toimintaansa ebolakeskuksiin tehtyjen hyökkäysten seurauksena Kongon demokraattisessa tasavallassa

Lue lisää

MSf.org


Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings