Työntekijämme kävelee ebolanhoitokeskuksessa.
© Carl Theunis/MSF
Ebolanhoitokeskus Maginassa, Kongon demokraattisessa tasavallassa.

Kongon demokraattinen tasavalta

Kongon demokraattinen tasavalta on yksi Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön suurimmista avustusoperaatioista. Väkivaltaisuudet, tautiepidemiat, aliravitsemus ja seksuaalinen väkivalta ovat kasvattaneet paikallisten tarvetta sairaanhoidolle merkittävästi.

Vuonna

  • Teimme 2 116 500 poliklinikkavastaanottoa
  • Rokotimme 2 143 600 ihmistä tuhkarokkoa vastaan 
  • Hoidimme 757 800 malariatapausta 
  • Teimme 13 600 leikkausta 
  • Tuimme 10 000 seksuaalista väkivaltaa kokenutta ihmistä 
  • Tarjosimme 1900 ihmiselle hoitoa pitkälle edenneeseen hiv-infektioon 

Viime vuosien aikana humanitaarisen avun tarve on kasvanut Kongon demokraattisessa tasavallassa. Yhteensä 26 miljoonaa ihmistä on avuntarpeessa ja 5,7 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa. Toimimme melkein kaikissa maan kahdestakymmenestäkuudesta maakunnasta. Annamme hätäapua konfliktia paenneille tarjoamalla sairaanhoitoa, suojaa, vettä ja tarvikkeita.

Kongon demokraattisessa tasavallassa tautiepidemiat ovat yleisiä ja ihmisten pääsy sairaanhoitoon on haastavaa. Infektioaaltoja aiheuttavat muun muassa tuhkarokko, keltakuume ja kolera. Lähetämme liikkuvia klinikoita tautialueelle, tarjoamme sairaanhoitoa ja järjestämme rokotuskampanjoita. Huolehdimme myös puhtaan veden ja hygieniatarvikkeiden saatavuudesta. Olemme myös hoitaneet  ebolapotilaita viime vuosien haastavissa epidemioissa.

Seksuaalinen väkivalta on suuri ongelma Kongon demokraattisessa tasavallassa. Tarjoamme sairaanhoitoa ja psykososiaalista tukea seksuaalista väkivaltaa kokeneille, hoidamme potilaita, joilla on sukupuolitauteja, teemme turvallisia raskaudenkeskeytyksiä sekä järjestämme perhesuunnittelu- ja neuvolapalveluita. Lisäksi tuemme terveysviranomaisten kansallista hiv-projektia kehittämällä pääsyä seulontoihin ja hoitoon, vahvistamalla potilaiden hoitoon sitoutumista ja lisäämällä hiv-infektioon liittyvää tietoisuutta.

Olemme huomanneet aliravitsemustapausten nousseen viime aikoina, hoitaessamme sitä eri puolilla maata. Aliravitsemus ja heikot elinolot altistavat ihmisiä sairastumisille. Kongon demokraattisen tasavallan virallisten tilastojen mukaan malaria aiheuttaa enemmän kuolemia vuodessa kuin konflikti, tuhkarokko, hengitystieinfektiot, kolera ja aivokalvontulehdus yhteensä. Lapset ovat suurimmassa vaarassa sairastua taudin vakavaan muotoon. Hoidamme malariapotilaita ja keskitymme ehkäisemään malariaepidemioita ympäri maata.

Uutisia Kongon demokraattisesta tasavallasta

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Tuhkarokko Kongon demokraattisessa tasavallassa: loputon taistelu yhtä maailman helpoimmin tarttuvaa tautia vastaan?

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Hiv/aids Kongon demokraattisessa tasavallassa: Vaikka edistystä on tapahtunut, haasteita on yhä valtavasti 

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Suomalainen hyväntekijä tukee Lääkärit Ilman Rajoja -työtä sadalla tuhannella eurolla

Tyttö kantaa sisartaan pakolaisleirillä Buniassa. Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Kongossa neljä samanaikaista kriisiä: ebolaepidemia ei näytä hiipumisen merkkejä

Lue lisää
Kongon demokraattinen tasavalta

Lääkärit Ilman Rajoja keskeyttää toimintaansa ebolakeskuksiin tehtyjen hyökkäysten seurauksena Kongon demokraattisessa tasavallassa

Lue lisää

MSf.org


Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings