Ryhmä ihmisiä on kokoontunut kuuntelemaan, kun työntekijämme puhuu mielenterveydestä.
© MSF/Candida Lobes
Lääkärit Ilman Rajoja jakaa tietoa mielenterveydestä paluumuuttajille Abbasissa, Irakissa.

Irak

Vuosia jatkunut aseellinen konflikti sekä covid-19-pandemia ovat jättäneet jälkeensä suuret hoitotarpeet ja romuttuneen Irakin terveydenhuoltojärjestelmän.

Hoidamme konfliktissa kärsineiden traumoja, tarjoamme fysioterapiaa ja mielenterveystukea. Lisäksi tarjoamme sodassa loukkaantuneille myös korjaavaa plastiikkakirurgiaa sekä toimimme kirurgien kanssa yhteistyössä leikkauksen jälkeisen hoidon vahvistamiseksi julkisissa sairaaloissa.

Järjestö tarjoaa hoitoa myös kroonisiin sairauksiin, kuten diabetekseen, korkeaan verenpaineeseen sekä muihin sydän- ja verisuonisairauksiin. Hoidamme myös potilaita, jotka kärsivät antibioottiresistentistä tuberkuloosista.

Tarjoamme raskausajan palveluita, lapsi- ja äitiysterveyspalveluja sekä tukea synnytyksiin. Pyrimme viemään sairaanhoitoa heikommassa asemassa oleville ihmisryhmille, kuten sodan vuoksi kotinsa jättäneille ihmisille sekä maahan palaaville pakolaisille. Tämän lisäksi jatkamme vuodesta 2019 jatkuneeseen pandemiaan vastaamista. Olemme perustaneet teho-osaston covid-19-potilaille ja tuemme viranomaisia pandemian torjumisessa.

Uutisia Irakista

Sairaanhoitaja kirjoittaa muistiinpanoja potilaan sängyn vieressä olevaan kansioon. Potilas makaa sairaalasängyssä ja hänellä on happimaski. Vieressä kaksi muuta miestä, joilla on kasvomaskit. Lue lisää
Irak

Yhä useampia kuolleita, yhä nuorempia uhreja – Kun sairaala tulvii potilaita, lääkäri joutuu valitsemaan, kuka saa hoitoa ja kuka ei

Lue lisää
Irak

Kätilönä Mosulissa: “ihmiset ovat lopulta hyvin samanlaisia kaikkialla”

Pirianna Laukkanen

Pirianna Laukkanen

Lue lisää
Irak

Neuvola Mosulin raunioissa

Päivystyksessä Nablusin sairaalassa.
Julian Blom Mosulissa, Irakissa

Julian Blom

Lue lisää
Irak

Ei pelkästään lääkäreitä: talous- ja henkilöstöpäällikön arkea Mosulissa

Lue lisää
Irak

Jesidit kärsivät yhä IS-ryhmän hyökkäyksestä: ”Jokainen on menettänyt ainakin yhden”

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings