Äiti kantaa aliravitsemuksesta kärsivää vauvaansa pellon poikki terveysasemalle.
© Nikhil Roshan
Raimoni Purti kantaa terveysasemalle puolentoista vuoden ikäistä vauvaansa, joka kärsii aliravitsemuksesta.

Intia

Lääkärit Ilman Rajoja täydentää Intian terveyspalvelujen puutteita useilla osa-alueilla. Hoidamme tartuntatauteja, kuten hiviä ja lääkeresistenttiä tuberkuloosia. Tarjoamme myös tukea seksuaalista väkivaltaa ja sukupuolittunutta väkivaltaa kokeneille.

Kashmirin alueen väkivaltaisuuksilla on suuri kielteinen vaikutus asukkaiden terveyteen. Tuemme epävakaiden alueiden ihmisiä tarjoamalla liikkuvilla klinikoilla sairaanhoitoa sekä psykososiaalista ja mielenterveyden tukea.

Pyöritämme Mumbaissa monilääkeresistenttiin tuberkuloosiin erikoistunutta klinikkaa. Diagnosoimme ja hoidamme tuberkuloosia sekä tarjoamme psykologista tukea siihen sairastuneille. Jatkamme tehokkaampien ja turvallisempien lääkkeiden tutkimusta, jotta vanhoista, jopa kaksi vuotta kestävistä, rankoista lääkekuureista saataisiin luovuttua.

Diabeteksen ilmaantuvuus on Intiassa maailman toiseksi korkein. Tarjoamme maksutonta puhelinneuvontaa diabetespotilaille. Lisäksi tarjoamme ennaltaehkäiseviä palveluita ja hoitoa myöhempien komplikaatioiden estämiseksi.

Lue uutisia

Lue lisää
Intia

Pelkoa ja stigmaa Intiassa – “Korona, anna meille pallomme takaisin!”

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings