Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön työntekijä puhuu täydelle huoneelle seksuaali- ja lisääntymisterveydestä.
© Christina Simons/MSF
Lääkärit Ilman Rajoja jakaa tietoa seksuaali- ja lisääntymisterveydestä Cholomassa.

Honduras

Hondurasissa on eletty vuosia poliittisessa, taloudellisessa ja sosiaalisessa epävakaudessa. Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa maassa väkivaltaa kokeneita ihmisiä, hillitsee epidemioita sekä tukee maan pakolais- ja siirtolaisyhteisöjä.

Maassa esiintyy paljon väkivaltaa, jonka seuraukset näkyvät laajalti yhteiskunnassa sekä ihmisten terveydessä ja hyvinvoinnissa. Tuemme väkivaltaa kokeneita ja tarjoamme heille hätäensiapua ja mielenterveystukea. Lisäksi tarjoamme hoitoa luonnonkatastrofien uhreille ja siirtolaisille. Olemme perustaneet uuden klinikan lääketieteellisen ja psykologisen hoidon tarjoamiseksi seksityöntekijöille sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Honduras yksi maailman vaarallisimmista maista naisille sekä ja sen murhatilastot ovat maailman korkeimpia. Seksuaalista väkivaltaa kokeneita autamme tarjoamalla hoitoa sukupuoliteitse tarttuvien tautien estämiseksi. Pitkän työn tuloksena vuonna 2022 jälkiehkäisystä tuli jälleen maassa laillista, parantaen naisten ja seksuaalista väkivaltaa kokeneiden ihmisten hoitoa. Lisäksi olemme avanneet kokonaisvaltaisen hoidon keskuksen seksuaalista väkivaltaa kokeneille.

Perusterveydenhuollon tarjoamisen lisäksi olemme vastanneet Hondurasissa katastrofeihin. Vuoden 2022 Julia-hirmumyrskyn seurauksena maassa alkoi denguekuume-epidemia, johon vastasimme suorittamalla hyönteismyrkytyksiä, tarjoamalla psykososiaalista tukea, kouluttamalla paikallisia sekä jakamalla hygieniapakkauksia.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings