Brasilialainen vanhus saa hoitoa covid-19-tautiin. Hän istuu sängyssä, ja hänellä on tippa.
© Diego Baravelli
Lääkäri Brígida Assunção hoitaa koronavirusta sairastavaa vanhusta Manauksessa Brasiliassa.

Brasilia

Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa sairaanhoitoa ja mielenterveystukea perusterveydenhuollon tiloissa sekä virallisissa ja epävirallisissa suojapaikoissa. Lisäksi tukea annetaan turvaa hakeville venezuelalaisille liikkuvilla klinikoilla.

Laajamittainen covid-19-taudin vastainen työ alkoi huhtikuussa 2020 asunnottomille tarjottavilla palveluilla São Paulossa. Lääkärit Ilman Rajoja on työskennellyt Brasiliassa covid-19 sairauteen liittyvää misinformaatiota ja valeuutisia vastaan terveydenhuollon ammattilaisten kautta suorassa potilaskontaktissa sekä sosiaalisessa mediassa. Järjestö tarjoaa terveydenhuollon palveluita myös alkuperäiskansojen kielillä.

Sittemmin työntekijämme ovat toimineet kahdeksassa Brasilian osavaltiossa ja tukeneet yli 50 terveydenhoitolaitosta keskittyen erityisesti haavoittuvimmassa asemassa olevien auttamiseen. Pandemian edetessä laajensimme toimintaamme tukeaksemme terveydenhoitojärjestelmiä, joilla ei ole kapasiteettia tarjota hoitoa valtavalle määrälle brasilialaisia koronapotilaita. Lääkärit Ilman Rajoja kouluttaa terveydenhuollon ammattilaisia ja jakaa informaatiota aikaisemmista epidemioista.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings