Brasilialainen vanhus saa hoitoa covid-19-tautiin. Hän istuu sängyssä, ja hänellä on tippa.
© Diego Baravelli
Lääkäri Brígida Assunção hoitaa koronavirusta sairastavaa vanhusta Manauksessa Brasiliassa.

Brasilia

Pandemian sulkemien rajojen taas auetessa, Brasiliaan saapui suuri määrä siirtolaisia, etenkin Venezuelasta. Lääkärit Ilman Rajoja on tarjonnut maahan saapujille perusterveydenhuoltoa, mielenterveystukea sekä seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita. Myös tulvat ja maanvyöryt ovat lisänneet humanitaarisen avun tarvetta.

Rajan ylittäneiden venezuelalaisten määrä oli vuonna 2022 suurempi kuin kahden viimeisen vuoden yhteenlaskettuna. Suuri sairaanhoidon tarve on kuormittanut yhä pandemiasta toipuvaa terveydenhuollon järjestelmää suuresti. Vastasimme tilanteeseen laajentamalla toimintaamme maan pohjoisosissa.

Vuoden 2022 alkupuolella Rio de Janeiron, Bahian ja Pernambucon alueet kärsivät vakavista tulvista ja maanvyöryistä. Toimimme yhteistyössä paikallisten viranomaisten kanssa, tarjoten paikallisille mielenterveystukea luonnonmullistuksen keskellä. Lisäksi koulutimme paikallisia ammattilaisia tarjoamaan psykososiaalista tukea katastrofista selvinneille, kasvattaaksemme yhteisön kykyä palautua kriiseistä myös jatkossa.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings