Auta potilaita Ukrainassa

Sota Ukrainassa aiheuttaa sietämätöntä kärsimystä siviileille ja sairaanhoidon tarpeet kasvavat

Sodissa haavoittumisten ja vammautumisten määrät nousevat, leikkaushoidon ja akuuttihoidon tarve kasvaa. Perusterveydenhuolto kärsii sodan myötä, mikä lisää myös arkipäiväisempiä terveysongelmia. Usein kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevat ihmiset jäävät hyökkäyksen kohteeksi joutuneisiin kaupunkeihin ja kyliin, koska he eivät voi tai halua paeta. He voivat olla ikääntyneitä, vammaisia tai jatkuvaa sairaanhoitoa tarvitsevia, kroonisia sairauksia sairastavia ihmisiä. Sodan vuoksi he eivät saa hoitoa ja tarvitsemiaan lääkkeitä. Ihmiset ovat täysin murtuneita sodasta ja sen seurauksista ja mielenterveystarpeet Ukrainassa ovat valtavat.

Lääkärit Ilman Rajoja tukee paikallisia terveydenhuollon laitoksia, ylläpitää liikkuvia klinikoita ja toimittaa lääkkeitä ja tarvikkeita Ukrainaan. Tarjoamme kuntoutusta loukkaantuneille ja vastaamme mielenterveyden tarpeisiin monin tavoin.

Lahjoittamalla varmistat hengenpelastavan sairaanhoidon Ukrainassa ja annat toivoa sodan keskellä eläville ihmisille.

“Kun Lääkärit Ilman Rajoja veivät minut sairaalajunalla maan länsiosaan saamaan erikoissairaanhoitoa, tunsin olevani eksyksissä. En tiennyt, miten selviytyisin amputaatiosta”, Tetiana Doloza kertoo. Tetiana työskenteli myyjänä torilla Donetskissa, Ukrainassa, kun hän loukkaantui vakavasti iskussa ja menetti toisen jalkansa.

“Nyt asun poikani kanssa Kiovassa ja käytän proteesia. 72-vuotiaana olen onnellinen siitä, että olen selvinnyt hengissä.”

Kuvassa Tetiana poseeraa uuden proteesinsa kanssa. Lääkärit Ilman Rajoja antaa Ukrainassa kiireistä leikkaushoitoa, kuntoutusta ja mielenterveysapua.

Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa potilaille hoitoa ja kuntoutusta sodissa

 1. Hoidamme sotavammoja
  Koska aseellisissa konflikteissa haavoittumisten ja vammautumisten määrät nousevat, leikkaushoidon ja akuuttihoidon tarve kasvaa.
 2. Kuntoutamme
  Usein sotavammat, kuten räjähteistä tulleet palovammat, vaativat pitkää hoitoa ja kuntoutusta, ja jopa useita leikkauksia. Fysioterapia on osa tarjoamaamme hoitoa.
 3. Hoidamme mielenterveyttä
  Monet menettävät perheenjäseniään tai kotinsa sodassa, eivätkä traumaattiset muistot jätä heitä rauhaan. Potilaistamme monet kärsivätkin traumaperäisestä stressihäiriöstä. Tarjoamme sodissa mielenterveysapua.
 4. Hoidamme perussairauksia, jotka usein unohtuvat sodissa
  Koska sota tuhoaa maan terveydenhuoltojärjestelmän, monet epidemioita ennaltaehkäisevät toimet, kuten rokotukset, jäävät tekemättä. Potilaiden voi olla myös vaikeampi saada lääkitystä kroonisiin sairauksiinsa kuten diabetekseen. Tarjoamme rokotuksia ja hoidamme kroonisia sairauksia.

Näin lahjoituksesi auttaa

 • 30 eurolla

  Annat 25 pussia suonensisäisiä nesteitä leikkaushoitoa varten

 • 50 eurolla

  Annat kirurgin välinepaketin, joka sisältää kaikkea skalpelleista ja pihdeistä saksiin ja puristimiin

 • 100 eurolla

  Annat lääkärin päiväksi kriisialueelle

Toimimme puolueettomasti ja neutraalisti

Emme ota puolia aseellisissa konflikteissa.
Lääkärit Ilman Rajoja ei ota puolia aseellisissa konflikteissa, eikä aja minkään osapuolen asiaa. Me tarjoamme hoitoa pelkästään lääketieteellisen tarpeen perusteella ja pyrimme aina pääsemään alueille, jossa sairaanhoitoa tarvitaan eniten. Meille on elintärkeää pitää keskusteluyhteyttä yllä kaikkiin osapuoliin taataksemme pääsyn ja tarjotaksemme sairaanhoitoa sodan jaloissa oleville ihmisille.

Näin lahjoituksesi käytetään

Humanitaarista avustustyötä jo yli 50 vuoden ajan.

Annamme sairaanhoitoa aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille ja niille, jotka eivät pääse terveydenhuollon piiriin. Toimintamme on puolueetonta, neutraalia ja riippumatonta. Hoidamme suurimmassa tarpeessa olevia ihmisiä riippumatta potilaan etnisestä taustasta, uskonnosta, sukupuolesta tai poliittisesta vakaumuksesta. Paikalliset ja kansainväliset avustustyöntekijämme auttavat potilaita yli 70 maassa.
Lue lisää meistä
Cookie Settings