Rokotustiimin liivit roikkuvat pyykkinarulla.
© James Oatway

Televarainhankkijan työ teki lähtemättömän vaikutuksen: “työ on joustavaa ja tiimihenki katossa”

”On ollut hienoa päästä osaksi maailman suurimpia humanitaarisia järjestöjä”, televarainhankkijamme Jonatan af Hällström kertoo.

Kun Lääkärit Ilman Rajoja perusti Suomeen toimiston syksyllä 2018, oli järjestö monelle suomalaiselle jo nimeltä tuttu. Myös Jonatan af Hällström oli törmännyt järjestön toimintaan asuessaan Ranskassa, missä järjestö perustettiin alkujaan lähes 50 vuotta sitten.

Tieto Suomeen perustetusta toimistosta sai af Hällströmin kiinnostumaan varainhankkijan tehtävästä – jopa niin paljon, että hän haki töihin ennen kuin ensimmäistäkään työpaikkailmoitusta oli julkaistu.

Kansainvälisten suhteiden ja politiikan opiskelijana hän koki järjestön työn yhdistyvän hyvin omiin opintoihinsa:

“Pidän erityisesti siitä, että Lääkärit Ilman Rajoja on kansainvälinen ja riippumaton. Järjestöllä on kansainvälisesti hyvä maine ja riippumattomuus tuo varainhankinnalle erityisen merkityksen. Minua kiinnosti päästä aidosti mukaan rakentamaan alkuvaiheessa ollutta televarainhankinnan toimintaa arvostamassani järjestössä.”

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jonatan af Hällström
Jonatan työkoneellaan.

Jatkuva oppiminen ja hyvä tiimihenki työn kulmakivinä

Televarainhankkijana työskennellään joustavasti 3–5 päivänä viikossa neljän tai viiden tunnin vuoroissa. Televarainhankkijat ovat järjestön toiminnan kannalta erittäin keskeisessä roolissa, sillä 96 % varoista tulee suoraan yksityisiltä lahjoittajilta.

Televarainhankkijan työssä tarvitaan af Hällströmin mukaan erityisesti kiinnostusta järjestöä kohtaan, sinnikkyyttä, ulospäinsuuntautuneisuutta sekä hyviä tiimityöskentelytaitoja. Työssään af Hällström koki oppineensa paljon niin järjestön toiminnasta kuin varainhankinnastakin.

“Sain sekä oppia että olla mukana kehittämässä. Opin paljon uutta järjestöstä, sillä meillä oli paljon koulutuksia ja luonnollisesti aloin myös itse seuraamaan enemmän humanitaarista työtä maailmalla. Työ opettaa myös pitkäjänteisyyttä, mistä on hyötyä muutenkin kuin työelämässä.”

Parhaina puolina televarainhankkijan tehtävässä af Hällström pitää vaihtelua työssä, jatkuvaa kehittymistä, joustavuutta sekä mahdollisuuksia toteuttaa omaa kiinnostustaan. Myös lämmin tiimihenki saa häneltä erityiskiitoksen.

“Yhteydenpito on tiimissä todella tiivistä ja tässä työssä tutustuu hyvin uusiin ihmisiin. Olemme ystävystyneet tiimin kanssa ja tavanneet paljon myös töiden ulkopuolella. Tiimistä saa todella tärkeää tukea, kun kaikkia tekevät töitä yhteisen tavoitteen eteen.”

Mieleenpainuvia kohtaamisia ja tärkeää työkokemusta

Ihmisten kohtaaminen on televarainhankkijan arkipäivää, ja af Hällström kertoo yllättyneensä, kuinka myönteisesti lahjoittajat suhtautuvat puheluihin.

Muistellessaan parhaita hetkiä televarainhankkijana häntä hymyilyttää:

“Puheluissa tulee vastaan todella hyviä keskusteluja, joissa kumpikin osapuoli oppii uutta toinen toiseltaan. Joskus sattuu myös hauskoja tilanteita; esimerkiksi kerran lahjoittaja alkoi myymään minulle kesken puhelun omia tuotteitaan! Työ muistuttaa myös siitä, kuinka monelta ihmiseltä löytyy aito kiinnostus auttaa.”

Seuraavaksi hän aikoo suorittaa opinnot loppuun ja mahdollisesti hakea jatko-opintoihin. Lääkärit Ilman Rajoja -järjestöä af Hällström suosittelisi – ja on jo suositellutkin – työpaikkana ja voisi nähdä itsensä työskentelemässä järjestössä tulevaisuudessa.

“Järjestön merkitys tulee vahvasti minulle siitä, että se on avustusjärjestö, jonka ydinviesti on selkeä ja helppo ymmärtää. On ollut hienoa päästä osaksi maailman suurimpia humanitaarisia järjestöjä.”

Yksityiset lahjoittajat varmistavat toimintamme riippumattomuuden

Hae meille töihin!

Televarainhankkijana olet varmistamassa, että olemme aina valmiita toimimaan, kun hätä on suurin.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
Cookie Settings