© Antoine Kremer/MSF

Tasa-arvoisemman sairaanhoidon puolesta: Varainhankkijamme Frida kertoo työkokemuksistaan

”Työn parhaat puolet ovat ihmisten kohtaaminen ja sellaisten ihmisten kanssa keskustelu, joita ei muuten koskaan kohtaisi”, kertoo varainhankkijamme Frida Stenbäck.

Varainhankkijamme Frida Stenbäck on kuvataiteilija ja muotoilun opiskelija, joka haki töihin Lääkärit Ilman Rajoja -järjestöön sen arvojen ja riippumattomuuden takia. Konkreettinen avun tarjoaminen ja muutokseen pyrkiminen, suurten lääkeyhtiöiden aseman kyseenalaistaminen sekä järjestön toimintatavat ovat Fridalle tärkeitä. Stenbäck työskenteli varainhankkijanamme Helsingissä kesäkaudella 2021.

Fridalle Lääkärit Ilman Rajoja merkitsee erityisesti muutoksen mahdollistamista; sitä, että järjestö kamppailee erityisesti tasa-arvoisemman sairaanhoidon mahdollistamisen puolesta sitä tarvitseville. Järjestö oli Fridalle jo aikaisemmin jonkin verran tuttu, mutta aloitettuaan työt varainhankkijana järjestön arvot ja työ avautuivat täysin uudella tavalla.

“Halusin tehdä mielekästä ja merkityksellistä työtä asian puolesta, johon uskon. Koin työn myös sellaiseksi, missä pääsin kehittämään itseäni. Ihmisten kohtaaminen ja heidän kanssa keskusteleminen oli kiinnostavaa työtä”, Frida kertoo. ”Opin paljon järjestöstä, ihmisten kohtaamisesta ja aktiivinen läsnäoloni kehittyi niin kuuntelemisessa kuin puhumisessa. Yllätyin, kuinka kivaa ja mielenkiintoista työ oli, ja siitä, kuinka paljon itse pidin työstä.”

Työilmapiiriä Frida kuvailee yleisesti hyväksi. Ikäviä kohtaamisia ihmisten kanssa kadulla oli yllättävän harvoin. Frida kertoo työn olleen monipuolista, sopivan haastavaa ja onnistuessaan todella palkitsevaa. “Ulkoilmassa työskentely ja kiinnostavien keskustelujen käyminen oli työssä kivointa. Keskustelut ovat myös monesti yllättäviä ja kiinnostavia!”

Yllättävän hyvin muistan ne henkilöt jotka ovat lähteneet lahjoittajiksi.  Työn kautta olen tutustunut uudelleen kotikaupunkiini ja sen ihmisiin. Erityisesti meille työskennelleet lääkärit ovat jääneet mieleen keskusteluista.

Varainhankkijan työssä Frida kokee hyödyllisiksi ominaisuuksiksi ulkona viihtymisen, pitkäjänteisyyden, herkkyyden ja päämäärätietoisuuden. Sekä tietysti kiinnostuksen aihetta kohtaan. “Työn parhaat puolet ovat ihmisten kohtaaminen ja sellaisten ihmisten kanssa keskustelu, joita ei muuten koskaan kohtaisi.”

Tulevaisuudessa Frida keskittyy maisteriopintoihin – sekä mahdollisesti F2F-varainhankinnan jatkamiseen. Kesäfeissauskauden kokemusten jälkeen hän myös suosittelee Lääkärit Ilman Rajoja -järjestöä työnantajana: “Työ on kiinnostavaa, ja työnantaja on hyvä ja turvallinen.”

Yksityiset lahjoittajat varmistavat toimintamme riippumattomuuden

Hae meille töihin!

Varainhankkijana olet varmistamassa, että olemme aina valmiita toimimaan, kun hätä on suurin.

Jaa sosiaalisessa mediassa:
Cookie Settings