Nainen istuu kotinsa edessä vuoristossa.
© Lana Abramova
Sapikhat saa hoitoa monilääkeresistenttiin tuberkuloosiin pienessä kylässä Tšetšeniassa.

Venäjä

Lääkärit Ilman Rajoja tekee Venäjällä yhteistyötä paikallisten terveysviranomaisten kanssa tuberkuloosin ja monilääkeresistentin tuberkuloosin torjumiseksi. Lisäksi hoidamme hiv-potilaita ja Ukrainasta maahan tulleita pakolaisia.

Moskovassa ja Pietarissa toimimme yhteistyössä paikallisten kansalaisjärjestön kanssa, jotka tarjoavat tukea ja hoitoa hiv- ja C-hepatiitti potilaille. Pyrimme kasvattamaan hoidon saavutettavuutta tarjoamalla terveyspalveluita ja psykososiaalista tukea liikkuvilla klinikoilla.

Vuonna 2022 Venäjä käynnisti laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Tuemme maahan saapuvia pakolaisia Voronezhin, Belgorodin and Rostovin alueilla. Teemme yhteistyötä paikallisten avustusjärjestöjen, lääkäreiden, psykologien ja sosiaalityöntekijöiden kanssa täyttääksemme pakolaisten lääkinnälliset tarpeet. Lisäksi olemme lahjoittaneet elintarvikkeita, hygieniapakkauksia ja kodintavaroita yli 20 000 maahan saapuneelle ihmiselle. Tarjoamme myös Venäjällä apua kotinsa menettäneille tai pakenemaan joutuneille ihmisille.

Lue lisää

msf.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings