Leikkaussalihoitaja tutkii potilasta Kabalassa.
© Xaume Olleros
Leikkaussalihoitaja tutkii potilasta Kabalassa.

Sierra Leone

Lääkärit Ilman Rajoja on tehnyt merkittäviä edistyksiä lääkeresistentin tuberkuloosin hoidossa Sierra Leonessa. Edistämme äitiys- ja lapsiterveyttä sekä koulutamme uusia terveydenhuollon ammattilaisia. Hoidamme myös malariaa, keuhkokuumetta ja ripulipotilaita.

Sierra Leonen ebolaepidemiassa menehtyi arviolta kymmenen prosenttia maan sairaanhoitohenkilökunnasta. Epidemia saatiin pysäytettyä keväällä 2016, mutta terveydenhuoltojärjestelmän elvyttäminen kestää kauan. Tuemme sairaaloita ja terveyskeskuksia, kehitämme ja rakennamme tiloja sairaanhoitoon sekä koulutamme henkilökuntaa MSF Academy for Healthcare -ohjelmamme avulla.

Tuemme maan kansallista tuberkuloosiohjelmaa edistääksemme monilääkeresistenttiä tuberkuloosia sairastavien potilaiden saamaa hoitoa. Vuonna 2022 onnistuimme edistämään monilääkeresistentin tuberkuloosin hoitoa lyhentäen lääkekuurien pituutta, vähentäen niiden sivuvaikutuksia sekä kasvattaen onnistuneiden hoitojen määrää. Lisäksi olemme tukeneet kansallista covid-19 rokotusohjelmaa.

Sairastumiset ja kuolemat ovat maan äitien ja lasten keskuudessa yleisiä. Tarjoamme neuvola- ja lisääntymisterveyden palveluita, hoidamme raskausajan komplikaatioita ja vastasyntyneitä. Vuonna 2022 avasimme Kenemaan naisten- ja lastentauteihin erikoistuneen sairaalan. Tuemme alueella myös toista sairaalaa, jossa tarjotaan muun muassa ensiapua ja hoitoa aliravitsemukseen. Lisäksi autamme maassa seksuaalista ja sukupuolittunutta väkivaltaa kokeneita ihmisiä ja pyrimme estämään hiv-tartunnat äidiltä lapsille.

Lue lisää

MSF.org

Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings