Nainen pitää sylissään vastasyntynyttä lastaan.
© Laurie Bonnaud/MSF
Pakistanissa maansisäisinä pakolaisina elävä perhe sai kahdeksannen lapsensa Peshawarin naistensairaalassa.

Pakistan

Pakistanissa pääsy terveydenhuollon piiriin on hyvin rajallista, mikä vaikuttaa erityisen kielteisesti lapsiin ja naisiin. Sairaanhoidon tarvetta kasvattavat yleistyvät sään ääri-ilmiöt. Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa maassa perusterveydenhuollon palveluita sekä vastaa kriiseihin hätäavustuksella.

Monet naiset kuolevat ehkäistävissä oleviin raskauden ja synnytyksen komplikaatioihin, eikä keskosille ole tarvittavaa hoitoa. Tarjoamme äiti- ja lapsiterveyteen erikoistunutta hoitoa viidessä kaupungissa Balochista ja Pakhtunkhwan alueilla.

Vuoden 2022 monsuunisateet olivat odotettua rankemmat, jättäen yli kolmasosan maasta veden alle. Yhden Pakistanin historian tuhoisimmista luonnonkatastrofeista seurauksena, miljoonat ihmiset joutuivat pakenemaan kodeistaan ja asettumaan väliaikaisille pakolaisleireille. Veimme kriisin keskelle hätäapua jakamalla hygieniapakkauksia ja elintarvikkeita sekä tarjoamalla sairaanhoitoa.

Riittämättömät hygienia- ja sanitaatiotoimet sekä puhtaan veden puute johtivat nopeasti veden ja hyönteisten kautta leviävien tautien yleistymiseen. Teimme vesikuljetuksia, puhdistimme ja kunnostimme saastuneita kaivoja tulvista kärsineillä alueille sekä rakensimme vedenpuhdistuslaitoksen Jaffarabain alueelle.

Hätäavun lisäksi hoidamme kroonisia sairauksia, torjumme aliravitsemusta ravinto-ohjelmilla, tarjoamme terveydenhuoltoa afgaanipakolaisille ja hoidamme kriittisessä tilassa olevia traumapotilaita. Sindhin osavaltiossa Karachissa torjumme C-hepatiittia ja tarjoamme rokotuksia covid-19-virusta vastaan. Punjabin osavaltiossa pyrimme tekemään multiresistentin tuberkuloosin diagnosoimisesta ja hoitamisesta saavutettavampaa alueen väestölle

Lue lisää

Msf.org


Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings