Lapsen käden ympärillä on mittanauha, jolla arvioidaan aliravitsemusta.
© Pilippe Carr
Lapsen aliravitsemusta arvioidaan käsivarren ympärysmitasta.

Etiopia

Etiopian humanitaarinen tilanne on huonontunut merkittävästi ja miljoonat ihmiset kärsivät luonnon tai ihmisen aiheuttamista katastrofeista. Kolme Lääkärit Ilman Rajoja-järjestön työntekijää, María Hernández Matas, Yohannes Halefom Reda ja Tedros Gebremariam Gebremichael, murhattiin Tigrayn alueella kesäkuussa 2021.  

Etiopiassa pakolaiset sekä syrjäseuduilla ja konfliktialueilla elävät ihmiset eivät pääse terveydenhuollon piiriin. Lääkärit ilman Rajoja tarjoaa perusterveydenhuoltoa väkivaltaa kokeneille ja maansisäisille pakolaisille. Tämän ohella järjestetään rokotuskampanjoita ja hoidetaan lasten vakavaa aliravitsemusta. Avustamme maan terveysviranomaisia tuhkarokkoepidemioiden torjumisessa ja tarjoamme äitiysterveyspalveluita sekä kirurgiaa.

Jatkuvat väkivaltaisuudet useissa osavaltioissa ovat aiheuttaneet tuhansien ihmisien kuoleman tai haavoittumisen. Ihmiset ovat joutuneet jättämään kotinsa paetessaan väkivaltaisuuksia ja ajautuneet maan sisäisiksi pakolaisiksi.

Tigrayn alueen konflikti alkoi vuonna 2020, ja Lääkärit Ilman Rajoja käynnisti alueella sairaanhoitoa ja humanitaarista apua tarjoavia palveluita. Tigrayn alueella liikkuvat klinikat tukevat perus- ja erikoissairaanhoitoa. Ne takaavat elintärkeän sairaanhoidon saatavuuden. Lääkärit Ilman Rajoja tukee Tigrayn alueella myös viittä sairaalaa yhteistyössä alueellisen terveysviraston kanssa. Alueella tarjotaan ensiapu- ja sairaanhoitotarvikkeita sekä tuetaan puhtaan veden ja sanitaation palveluita maan sisäisten pakolaisten yhteisöissä.

Lue uutisia Etiopiasta

Lue lisää
Etiopia

Lääkärit Ilman Rajoja varoittaa hälyttävästä ravitsemuskriisistä Etiopiassa

Pieni lapsi nojautuu auki olevalle ikkunalle. Hän katsoo suoraan kameraan. Lue lisää
Etiopia

Siviilit ammuskelun kohteena Etiopiassa: “Käännyin ympäri ja aloin juosta, sitten minua ammuttiin”

Lue lisää
Etiopia

Tigrayn kriisi: ”Kärsimme lääketieteellisen hoidon puutteesta”

Lue lisää
Etiopia

Terveyspalvelut hyökkäyksen kohteena Tigrayssa, Etiopiassa

Joukko ihmisiä istuvat maassa ympyrässä.
Kuva Janesta klinikan edessä.

Jane Karanja

Lue lisää
Etiopia

Mitä yhteistä on imetyksellä ja koronaviruksella terveysneuvonnassa Etiopiassa?

Lue lisää

msf.org


Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings