Burkina Faso

© MSF/Caroline Frechard
Hoitaja tekee tytölle malariatestiä Barsaloghon pakolaisleirillä.

Lääkärit Ilman Rajoja palasi tauon jälkeen Burkina Fasoon vuonna 2017 auttamaan paikallista terveysministeriötä denguekuume-epidemian pysäyttämisessä.

Vuonna 2019 sisäiset jännitteet kärjistyivät väkivaltaisuuksiksi maan pohjoisosissa Yirgoussa, jonka seurauksena tuhannet pakenivat kodeistaan erityisesti maan keskiosiin. Lääkärit Ilman Rajoja on tarjonnut perusterveydenhoitoa sekä maan sisäisille pakolaisille että heitä vastaanottaneille yhteisöille. Lisäksi olemme toimittaneet juomavettä, hyttysverkkoja ja saippuaa alueille, joissa konfliktin seuraukset ovat olleet suurimmat.

Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa myös lääketieteellistä apua malarian, aivokalvontulehduksen, E-hepatiitin, tuhkarokon ja veden mukana leviävien sairauksien hoitoon. Lisäksi tarjoamme mielenterveystukea, sekä lääketieteellistä ja psykologista apua seksuaalista väkivaltaa kokeneille.

Maan huonontunut turvallisuustilanne on pakottanut meidät ja muut humanitaariset järjestöt muovaamaan toimintaamme, sillä väkivaltaisuuksia on kohdistunut sairaaloihin ja ambulansseihin.

Järjestö kunnostaa kaivoja puhtaan veden saatavuuden parantamiseksi.

Lue lisää

msf.org


Lisätietoa työstämme maailmalla löydät msf.org -sivuilta englanniksi.

Cookie Settings