Sudanin konflikti: yritykset

Humanitaariset tarpeet ovat valtavat: yrityksesi apua tarvitaan

15.4.2023 lähtien Sudanin SAF-asevoimien ja puolisotilaallisten RSF-joukkojen välillä on käyty kiivaita taisteluita Khartumissa ja muualla Sudanissa. Lääkärit Ilman Rajoja on paikan päällä. Näin olemme vastanneet tilanteeseen tähän mennessä:

 • Olemme vastaanottaneet potilaita tukemassamme sairaalassa El Fasherissa, Pohjois-Darfurissa, jossa jo ensimmäisten 48 tunnin aikana väkivaltaisuuksien syttymisestä hoidimme 183 loukkaantunutta potilasta. Suurin osa potilaista oli siviilejä. 
 • Olemme pystyneet tekemään joitain leikkauksia, mutta lääkintätarvikkeet ovat kuitenkin nopeasti loppumassa sairaalasta.
 • Olemme saaneet luettelon kirurgisista tarvikkeista, joita kirurgiryhmä tarvitsee kiireellisesti, ja etsimme turvallista reittiä, jotta voimme kuljettaa ne sairaalaan kahden ambulanssimme avulla.
 • Pyydämme kaikkia konfliktin osapuolia Sudanissa kunnioittamaan humanitaarisia järjestöjä sekä niiden tiloja ja henkilökuntaa. Siviilejä tulee suojella jatkuvilta mielivaltaisilta ja suhteettomilta hyökkäyksiltä. Terveydenhuollon laitokset, kuten sairaalat, klinikat, varastot ja ambulanssit, eivät saa koskaan olla hyökkäyksen kohde.

Tee yrityslahjoitus ja varmista sairaanhoito potilaillemme Sudanissa.

Näin autatte

 • 300 eurolla

  annatte 250 pussia laskimonsisäistä verta tai nestettä.

 • 500 eurolla

  annatte lääkärin viideksi päiväksi kriisialueelle.

 • 1000 eurolla

  annatte 20 kirurgin työvälinepakettia.

“Potilaita on niin paljon, että heitä hoidetaan käytävien lattioilla, koska sänkyjä ei yksinkertaisesti ole suurelle määrälle haavoittuneita.”

Cyrus Paye, Lääkärit Ilman Rajoja avustustyöntekijä, El Fasher, Pohjois-Darfur

Jemenissä alkoi sota vuonna 2015. Kuva on Haydanin sairaalasta.

Sodat ja konfliktit

Aseelliset konfliktit tuhoavat elämiä. Noin joka kolmas auttamamme ihminen elää aseellisen konfliktin varjossa. Sodat ja konfliktit vaikuttavat monin tavoin ihmisten terveyteen. Vaikka kansainvälisen oikeuden pitäisi suojella siviilejä konfliktissa, todistamme usein, miten tämä ei toteudu käytännössä. Kohdentamattomissa iskuissa haavoittuu ja kuolee myös siviilejä. Koska aseellisissa konflikteissa haavoittumisten ja vammautumisten määrät nousevat, leikkaushoidon ja akuuttihoidon tarve kasvaa.…
Lue lisää
© Agnes Varraine-Leca/MSF
Cookie Settings