Moria, Kreikka: lasten mielenterveyskriisi pahenee – tarvitsemme apuasi

Moria, Kreikka: lasten mielenterveyskriisi pahenee – tarvitsemme apuasi

11 768‬ kertaa kiitos! Näin paljon keräsimme yhdessä Kreikassa pakolaisten ja siirtolaisten avuksi tehtävään työhömme. Kerätyt varat käytetään muun muassa rokotuskampanjoiden järjestämiseen, lastenklinikkamme pyörittämiseen ja mielenterveyskonsultaatioiden pitämiseen lapsille.

Monet Kreikan saarilla olevista lapsista ovat tulleet konfliktialueilta. He ovat saattaneet traumatisoitua jo kotimaassaan ja matkalla turvaan.

Nyt he ovat pakolaisleirillä Kreikassa, jonka olot traumatisoivat heitä entisestään. Monilla lapsipotilaillamme on psyykkisiä oireita: heillä on paniikkikohtauksia, toistuvia painajaisia ja ahdistusta.

He lopettavat puhumisen, he lopettavat jopa syömisen. Osa yrittää vahingoittaa itseään. Osa yrittää päättää elämänsä.

Tarjoamme klinikallamme mielenterveyskonsultaatioita lapsille.

“Kollegani kertoivat minulle 12-vuotiaasta pojasta, joka tuli klinikallemme Lesboksella tämän vahingoitettua itseään veitsellä toistuvasti päähän.”

Christos Christou, kansainvälinen presidentti

Morian pakolaisleiri on suunniteltu 2 200 ihmiselle – nyt siellä asuu yli 18 000 ihmistä YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan. Suurin osa ihmisistä asuu teltoissa tai konteissa. Ahtaissa ja epähygieenisissä oloissa sairaudet leviävät helposti.

Pysyäkseen lämpiminä monet sytyttävät tulia telttoihinsa. Tämä on johtanut siihen, että hoidamme paljon vastaanotollamme ihmisiä, joilla on palovammoja tai häkämyrkytys.

Olemme myös rokottaneet Kreikan saarilla lapsia keuhkokuumetta vastaan.

“Tilanne Moriassa muistuttaa meitä konfliktialueista tai alueista, jonne on iskenyt luonnonkatastrofi.”

Christos Christou, kansainvälinen presidentti

Kreikan viranomaiset ovat rajoittaneet leirillä asuvien ihmisten pääsyä hoitoon. Vastaanotollamme Morian pakolaisleirin vieressä on käynyt ainakin 140 kroonisesti ja vaikeasti sairasta lasta, jotka eivät pääse tarvitsemaansa sairaanhoitoon.

He tarvitsevat erikoissairaanhoidon palveluita, joita ei ole saatavilla saarella. Vaadimme, että kroonisesti ja vakavasti sairaat evakuoidaan Kreikan saarelta – aloittaen sairaista lapsista.

Vakavasti sairaat lapset eivät saa erikoissairaanhoitoa Moriassa – katso video

Se, että niin moni on jäänyt jumiin Lesboksen saarelle, on suoraa seurausta niin kutsutusta EU- ja Turkki-sopimuksesta. Kun sopimus tuli voimaan vuonna 2016, pakolaiset ja siirtolaiset jäivät epävarmuuteen Kreikan saarille ilman tietoa tulevasta.

Kun sopimus astui voimaan, lakkasimme myös vastaanottamasta EU:n rahoitusta. Jos sopimusta ei olisi, tämä kriisi olisi voitu estää.

Tämän vuoksi kaltaisiltasi yksityisiltä ihmisiltä saamamme lahjoitukset ovat elintärkeitä, jotta voimme auttaa pakolaisia ja siirtolaisia Kreikassa.

Cookie Settings