Pakolaispäivä: lahjoita

Pakolaisuus on myös terveyskysymys.

Maailmassa yli 100 miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa olosuhteiden pakosta kriisin tai konfliktin takia.   

Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa joka päivä sairaanhoitoa myös Euroopassa. Turvan sijaan ihmiset kohtaavat EU:n rajoilla väkivaltaa ja järkyttäviä elinolosuhteita sekä puutteellisen pääsyn perustarpeisiin, kuten terveydenhuoltoon. Ihmisten hyvinvointi, terveys ja jopa henki ovat uhattuina.  

Tarjoamme pakolaisille ympäri maailmaa hengenpelastavaa sairaanhoitoa ja psykologista tukea, pystytämme sairaaloita pakolaisleireille, autamme äitejä synnyttämään turvallisesti, rokotamme lapset epidemioita vastaan, järjestämme puhdasta vettä ja pelastamme ihmishenkiä Välimerellä.  

Lahjoittamalla varmistat sairaanhoidon potilaille siellä, missä hätä on suurin. 

Näin autamme

  • Kotoaan pakenevat ihmiset joutuvat elämään usein ilman kunnollista suojaa, jolloin terveys vaarantuu. Moni kohtaa matkalla väkivaltaa. Hoidamme esimerkiksi potilaita vaikeissa olosuhteissa eri EU-maissa.
  • Kreikassa mielenterveystiimimme hoitavat ahdistuneita ja traumatisoituneita potilaita, jotka ovat jumissa pidätyskeskuksissa ja elävät epäinhimillisissä ja epävarmoissa oloissa.
  • Välimerellä olemme pelastaneet henkiä vuodesta 2015 lähtien. Etsintä- ja pelastustyötä on valtioiden toimesta vaikeutettu merkittävästi ja pelastustehtävät ovat jääneet pitkälti järjestöjen vastuulle.

Jokaisella on oikeus hakea kansainvälistä suojelua. Pakolaisleirillä ihmisten on saatava turvan lisäksi ruokaa, suojaa ja sairaanhoitoa. Leirit on tarkoitettu vain väliaikaiseksi ratkaisuksi. Näin ei todellisuudessa aina ole. Sairaanhoidon tarjoamisen ohella nostamme äänekkäästi esiin näitä epäkohtia. 

Lahjoittamalla autat potilaita EU:n rajoilla ja siellä, missä hätä on suurin. 

Isä ja poika odottavat laivan saapumista Italiaan öisen pelastusoperaation jälkeen.

Pakolaisuus ja siirtolaisuus

Pakolaisuus on myös terveyskysymys. Pakomatkan aikana hyvinvointi ja terveys ovat uhattuina, ja haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten henki voi olla vaarassa. Lääkärit Ilman Rajoja työskentelee ihmisten rinnalla niin matkan varrella kuin pakomatkan päätepisteissä. Suuri osa potilaistamme on maansisäisiä pakolaisia.
Lue lisää
© Kevin McElvaney

Näin tukesi käytetään:

Cookie Settings