Avoin kirje uudelle eduskunnalle

Allekirjoita: uuden eduskunnan on puolustettava ihmisyyttä

Uuden hallituksen ja eduskunnan on asetettava ihmisyys keskiöön ja turvattava humanitaariset periaatteet – kaikkialla. 

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Täyttämällä lomakkeen tilaat meidän uutiskirjeemme. Uutiskirjetilauksen voi helposti perua jokaisesta viestistä. Voit tutustua tietosuojaselosteeseemme täällä.
 • Hidden

Perusoikeudet ja inhimillinen kohtelu tulee turvata kaikissa tilanteissa. 

Humanitaarisen avun tarve on suurempi kuin koskaan. Kaikkein tärkeintä Lääkärit Ilman Rajoja -järjestölle on, että apu saavuttaa apua tarvitsevat ihmiset mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. Terveydenhuollon jatkuvuus on taattava: pitkäaikaissairaat tarvitsevat hoitoa myös kriisin keskellä, eivätkä synnytykset lopu luonnonkatastrofeissa tai sodissa.    

Näimme Covid-19-pandemian myötä, miten tärkeää on huolehtia terveydestä globaalisti. Huolestuneena todistamme poliittisia muutoksia, jotka laiminlyövät yhteisvastuuta ihmisarvon toteutumisesta ja terveydestä. Moniin sairauksiin olisi yksinkertainen hoito, mutta se ei ole kaikkien saatavilla. Lääkkeet ovat yhä luksusta liian monelle ihmiselle. Pakolaisia ja siirtolaisia kohdellaan edelleen epäinhimillisesti. Humanitaarisen avun antaminen on vaarallista. Kaikki nämä vaikeuttavat humanitaarista työtä ja lisäävät avun tarvetta ja eriarvoisuutta. 

Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön humanitaarisen sairaanhoidon tarkoitus on pelastaa ihmishenkiä, vähentää kärsimystä ja ylläpitää ihmisarvoa myös kriisien aikana. Perusoikeudet ja inhimillinen kohtelu tulee turvata kaikissa tilanteissa. 

Allekirjoita avoin kirje ja vaadi, että Suomen uuden hallituksen ja eduskunnan on tehtävä kaikkensa ihmisyyden ja humanitaaristen periaatteiden puolustamiseksi. 

Kirje luovutetaan kaikille vaaleissa valituille eduskuntapuolueille.  

Mitä vaadimme

Humanitaarista työtä tulee suojata ja turvata
Ukrainan sota sekä Afganistanin, Jemenin tai Etiopian kaltaisten maiden monimutkaiset kriisit ovat korostaneet humanitaarisen työn haasteita viime vuosina. Neuvottelut, joita humanitaarisen avun antamisesta käydään aina kaikkien osapuolien kanssa, ovat yhä vaikeampia. Humanitaarisen työmme tavoitteena on auttaa niitä, jotka apua eniten tarvitsevat riippumatta siitä, kummalla puolella rintamalinjaa he ovat, mihin he uskovat tai mikä heidän taustansa on. Suomen on tehtävä kaikkensa humanitaarisen työn turvaamiseksi. 

Lääkkeet eivät saa olla luksusta
Potilaiden elämä on asetettava patenttien ja lääkeyhtiöiden tuottojen edelle. Vaadimme, että tehokkaat lääkkeet, testit ja rokotteet ovat kaikkien saatavilla, tarpeeksi edullisia ja sopivia potilaille elinolosuhteista riippumatta. Suomen tulee olla osa globaalin terveyden tulevaisuuden ratkaisua: rahoitus on turvattava ja globaali terveys on priorisoitava asialistalla nykyistä korkeammalle.   

Hädässä olevia ihmisiä tulee kohdella yhdenvertaisesti ja humaanisti
Välimeren etsintä- ja meripelastustyö on turvattava ja siirtolaisten palautukset Libyaan lopetettava. Kreikan epäinhimilliset säilöönottokeskukset ovat kestämätön ratkaisu. Nyt myös Suomessa halutaan rakentaa aita itärajalle, vaikka kokemuksemme muilta Euroopan rajoilta osoittaa, että aidat vain lisäävät kärsimystä. Suomen on korkea aika ratkaista Välimeren humanitaarinen kriisi yhdessä muiden EU-maiden kanssa.  

Miten asia etenee

 • 1. Kirjeen allekirjoitus

  Keräämme mahdollisimman paljon allekirjoituksia avoimelle kirjeelle, joka on osoitettu tulevalle eduskunnalle ja hallitukselle.

 • 2. Kirjeen luovutus

  Luovutamme avoimen kirjeen kaikille vaaleissa valituille eduskuntapuolueille.

 • 3. Eduskunnan ja hallituksen on aika kantaa vastuu

  Tulevan hallituksen ja eduskunnan on asetettava ihmisyys keskiöön ja turvattava humanitaariset periaatteet – kaikkialla.

Mitkä tiedot vastaanottaja saa?

Käsittelemme henkilötietojasi turvallisesti. Toimitamme avoimen kirjeen luovutushetkellä vastaanottajalle vain etu- ja sukunimesi. Emme luovuta yhteystietojasi, kuten sähköpostiosoitetta tai puhelinnumeroa.

Humanitaarista avustustyötä 50 vuoden ajan.

Lääkärit Ilman Rajoja on kansainvälinen humanitaarinen sairaanhoitoon keskittynyt avustusjärjestö. Tarjoamme sairaanhoitoa ihmisille konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien keskellä tai paikoissa, joissa ihmisillä ei ole muuten pääsyä terveydenhuoltoon. Autamme potilaita, jotka tarvitsevat apua eniten, riippumatta heidän rodustaan, uskonnostaan tai poliittisesta suuntautumisestaan. 
Allekirjoita avoin kirje
Cookie Settings