Afganistan Regular Donor

Näin tuellasi autamme Afganistanissa:

 

 • Keskitymme Afganistanissa traumahoitoon sekä äiti- ja lapsiterveyteen. Koska synnytykset, eivätkä kiireelliset sairastapaukset pysähdy sodassa, työmme jatkuu. Työskentelemme tällä hetkellä HeratissaKandaharissaKhostissaKunduzissa ja Lashkar Gahissa.

 

 • Vastataksemme suureen tarpeeseen perustimme synnytyssairaalan Khostiin vuonna 2012. Jotta äideistä tuntuisi turvalliselta synnyttää sairaalassamme, kaikki synnytysosastolla työskentelevät työntekijät ovat naisia.

 

 • Tarjoamme äitiysterveyshoitoa myös Lashkar Gahissa, jossa raskaana olevien potilaiden määrä on lisääntynyt tämän viikon aikana.

 

 • Hoidamme luodeista ja pommeista vahingoittuneita, sekä palovammoja saaneita ja auto-onnettomuuksissa loukkaantuneita. Viime viikon taistelut ovat tarkoittaneet lisää potilaita esimerkiksi traumasairaalassamme Kunduzissa.

 

 • Hoidamme Kandaharissa lääkeresistenttiä tuberkuloosia, ja potilaille annetaan puskurivarastoja lääkkeitä ja etäkonsultaatioita, jotta hoidon ei tarvitsisi kulkea etulinjan läpi.

 

Ryhdy kuukausilahjoittajaksi jo tänään ja varmista, että voimme jatkaa potilaiden auttamista Afganistanissa ja siellä, missä hätä on suurin.

"Yhtenä päivänä sairaalassamme oli vain yksi raskaana oleva nainen. Seuraavana päivänä taistelut hellittivät hieman, ja 10 raskaana olevaa ihmistä saapui hoitoon. Sen perusteella tiedämme, että tarvetta hoidolle on."

- Sarah Leahy, Lääkärit Ilman Rajoja Afganistanin Heldmandin projektin koordinaattori

Hoitaja pitelee vastasyntynyttä pukeutuneena huiviin kulttuurin edellyttämällä tavalla.
Afganistan

Afganistan on yksi maailman vaarallisimmista maista synnyttää.

Vastatakseen tarpeeseen Lääkärit Ilman Rajoja perusti Khostin kaupunkiin synnytyssairaalan vuonna 2012. Nyt yhdessä maailman kiireisimmistä synnytyssairaaloista syntyy yli 2 000 vauvaa kuukaudessa. Ennen kuin sairaala perustettiin Khostiin, äidit ja vastasyntyneet kuolivat alueella helposti ehkäistävissä oleviin sairauksiin ja komplikaatioihin.
Lahjoita nyt

Vuonna 2020 Afganistanissa

 • teimme 130 500 potilaskonsultaatiota.
  • Lääkärimme pelastavat ihmishenkiä ja hoitavat sotavammoja, diagnosoivat ja hoitavat aliravitsemusta, lääkitsevät erilaisia sairauksia ja tarjoavat rokotteita.

 • teimme 6 990 leikkausta.
  • Kriisialueilla kirurgimme arvioivat nopeasti potilaiden hoitotarpeet ja tekevät hengenpelastavia leikkauksia.

 • autoimme 36 300 synnytyksessä.

  Kätilömme pelastavat niin vauvoja kuin äitejä ja tukevat potilaita ennen synnytystä, sen aikana ja sen jälkeen.

Toimi nyt ja lahjoita

Lääkärit Ilman Rajoja antaa sairaanhoitoa sodista, luonnonkatastrofeista ja epidemioista kärsiville ja ihmisille, joilla ei ole pääsyä terveydenhuollon piiriin. Sinun tuellasi menemme sinne, minne muut eivät mene ja annamme apua siellä, missä hätä on suurin. Lahjoituksesi käytetään siellä, missä hätä on suurin.

Näin lahjoituksesi käytetään

 • 96 %

  lahjoituksistamme tulee kaltaisiltasi yksityisiltä henkilöiltä.

 • 80 %

  lahjoituksista menee ydintoimintaan.

 • 4 %

  lahjoituksista menee hallintokuluihin.

Rahankeräyslupa RA/2020/1543, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Poliisihallitus (1.12.2020). Kerätyt varat käytetään Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön kansainväliseen humanitaariseen avustustyöhön sekä yleishyödyllisiin toimintoihin. Ahvenanmaan keräyslupa ÅRL 2020/7713, saaja Lääkärit Ilman Rajoja ry (y-tunnus 2832010-2). Luvan myöntäjä: Ålands landskapsregering. Voimassa: 1.11.2020-31.10.2021.

 

Cookie Settings