Auta hoitamaan palovammapotilaita

Palovammat vaativat erikoistunutta hoitoa

Vakavat palovammat vaativat kirurgista hoitoa ja ihosiirteitä, minkä lisäksi potilailla on suuri infektioriski. Potilaan on elintärkeää saada hoitoa ajoissa. Siksi tarvitsemme apuasi. Lahjoittamalla varmistat hengenpelastavan sairaanhoidon siellä, missä hätä on suurin.
Atmeh ja Hassan istuvat muovituoleilla ja keskittyvät pöydällä olebaan peliin. Molemmat hymyilevät.

Palovammoilla voi olla myös vaikutuksia mielenterveyteen

7-vuotias Duha sai vakavia vammoja käsiinsä diesel-palossa heinäkuussa, kun hän oli leikkimässä veljensä kanssa kotonaan, Luoteis-Syyriassa, Idlibissä. Hänet tuotiin Lääkärit Ilman Rajoja -järjestön Atmehin palovammayksikköön, jossa hän sai hoitoa. Duha saa edelleen kuntoutusta. Kuvassa hän on mielenterveyksikön työntekijän Hassanin kanssa.

Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa palovammoja eri tavoin

 1. Pelastamme henkiä
  Jos palovammat ovat vakavia, potilas tarvitsee välitöntä hoitoa. Syvät palohaavat voivat uhata verenkiertoa ja lisätä riskiä sille, että raaja täytyy amputoida. Haavat lisäävät myös infektioriskiä. Mitä laajempi palanut alue on, sitä todennäköisemmin potilaan hengitys tarvitsee tukea ja mahdollisesti hengityskonehoitoa, jota voidaan tehdä vain teho-osastolla, jossa on asianmukaiset laitteet ja jossa potilaita seurataan tarkasti.
 2. Annamme kirurgista hoitoa
  Palohaavat vaativat säännöllistä puhdistusta ja siteiden vaihtoa. Erityisesti pienten lasten kohdalla nämä kivuliaat toimenpiteet on usein tehtävä anestesiassa. Kun laajoja alueita ihoista on palanut, niiden hoito voi vaatia useita ihosiirteitä, mikä tarkoittaa useita leikkauksia pitkän ajan kuluessa.
 3. Annamme kuntoutusta
  Parantuessaan palovammat kiristävät ihoa. Jotta ihon kiristyminen haittaisi toimintakykyä mahdollisimman vähän, tarvitaan usein kuntoutusta, kuten fysioterapiaa. Välillä vamma on voinut syntyä traumaattisella tavalla esimerkiksi väkivallan seurauksena tai se vaikuttaa ulkonäköön tai toimintakykyyn, jolloin potilas saattaa tarvita myös mielenterveystukea.

Näin lahjoituksesi auttaa

 • 30 eurolla

  Annat 25 pussia suonensisäisiä nesteitä leikkaushoitoa varten

 • 50 eurolla

  Annat kirurgin välinepaketin, joka sisältää kaikkea skalpelleista ja pihdeistä saksiin ja puristimiin

 • 100 eurolla

  Annat lääkärin päiväksi kriisialueelle

Moni palovamma olisi hoidettavissa ja jopa ehkäistävissä kokonaan

Huonot elinolosuhteet altistavat tulipaloille.
Esimerkiksi pakolaisleireillä, joissa ihmiset asuvat ilman kunnollista suojaa ja mahdollisuuksia lämmittää asumuksiaan turvallisesti, tulipalojen riski on korkea.

Hoitamattomat palovammat vaikuttavat toimintakykyyn.
Jos palovammoja ei pystytä hoitamaan oikein, iho voi jäädä pysyvästi kireäksi arpeutumisen vuoksi. Tämä voi vaikuttaa ihmisen toimintakykyyn: haavan sijainnista riippuen potilaan arki tai esimerkiksi työnteko voivat vaikeutua merkittävästi. Oikea ja ajoissa aloitettu hoito parantaa toimintakyvyn säilymisen mahdollisuuksia.

Näin lahjoituksesi käytetään

Humanitaarista avustustyötä jo yli 50 vuoden ajan.

Annamme sairaanhoitoa aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille ja niille, jotka eivät pääse terveydenhuollon piiriin. Toimintamme on puolueetonta, neutraalia ja riippumatonta. Hoidamme suurimmassa tarpeessa olevia ihmisiä riippumatta potilaan etnisestä taustasta, uskonnosta, sukupuolesta tai poliittisesta vakaumuksesta. Paikalliset ja kansainväliset avustustyöntekijämme auttavat potilaita yli 70 maassa.
Lue lisää meistä
Cookie Settings