Auta äitejä synnyttämään turvallisesti

Äitiyskuolemia voidaan vähentää ammattitaitoisella hoidolla

Lukuisat naiset ympäri maailmaa synnyttävät ilman ammattitaitoisen kätilön tai lääkärin apua, mikä lisää merkittävästi komplikaatioiden ja kuoleman riskiä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan jopa 800 äitiä kuolee päivittäin raskauteen tai synnytyksiin liittyvien syiden vuoksi. Näistä suuri osa olisi vältettävissä pätevän hoitohenkilökunnan avulla.

Lääkärit Ilman Rajoja tarjoaa äitiysterveyshuoltoa ja kouluttaa paikallisia työntekijöitä turvallisista synnytyksistä. Lahjoittamalla varmistat hengenpelastavan sairaanhoidon siellä, missä hätä on suurin. 

Vastasyntynyt makaa peitteellä. Hänellä on happiletku nenässä ja napanuora paikalla. Hän vaikuttaa rauhalliselta.

Sierra Leonessa äiti- ja lapsikuolleisuus on korkeaa

Tämä vauva on vuoden ensimmäinen vauva Hanghan synnytyssairaalassa, Sierra Leonessa. Monet naiset elävät Sierra Leonessa syrjäisillä seuduilla, joista matka lähimpään sairaalaan on pitkä ja usein kallis. Siihen mennessä, kun esimerkiksi raskauskomplikaatiosta kärsivä nainen lopulta pääsee sairaalaan, voi jo olla liian myöhäistä. Tarjoamme Hanghan synnytyssairaalassa hoitoa lastensairauksiin sekä hoitoa äideille. Onneksi tämä vielä nimeämätön vauva ja hänen äitinsä Abie Comber ovat terveitä ja voivat hyvin.

Lääkärit Ilman Rajoja hoitaa käsi kädessä äiti- ja lapsiterveyttä

Äitiysterveysohjelmillamme pyritään ehkäisemään kolmea keskeistä äitien ja lasten henkiä uhkaavaa viivettä: viivettä hoitoon hakeutumisessa, hoitoon pääsemisessä ja asianmukaisen hoidon saamisessa.

  1. Raskaudenaikainen hoito parantaa äidin terveyttä ja auttaa sekä vähentämään että hoitamaan komplikaatioita niin äidin kuin lapsenkin osalta. Se myös auttaa tunnistamaan riskiraskauksia ajoissa.
  2. Autamme synnytyksissä erityisesti riskiraskauksissa, esimerkiksi monikkoraskauksissa, tai jos vauva on huonossa asennossa synnytyskanavaan nähden tai synnytys on pitkittynyt. Hätätapauksissa teemme myös sektioita. Vuonna 2022 autoimme 25 400 vauvaa maailmaan keisarileikkauksella.
  3. Vähentääksemme lapsikuolleisuutta rokotamme, hoidamme infektioita, aliravitsemusta ja synnytykseen liittyviä komplikaatioita.

Äitiyskuolemia tapahtuu erityisesti matalan tulotason maissa

Arviolta 99 prosenttia äitiyskuolemista tapahtuu matalan tulotason maissa.
Näistä suurin osa voitaisiin kokonaan estää oikealla ja oikea-aikaisella hoidolla. Äitiyskuolemien viisi pääsyytä ovat verenvuoto, sukuelinten infektiot, raskauskouristus, vaarallinen abortti, synnytysvaikeudet ja vakavat tartuntataudit.

Lapset ja raskaana olevat äidit ovat usein erityisen haavoittuvassa asemassa konflikteissa ja luonnonkatastrofeissa.
Kriiseissä ja katastrofeissa terveyskeskukset ja sairaalat ovat saattaneet tuhoutua tai matka niihin voi olla vaarallinen. Tällöin esimerkiksi riskiraskaudet saattavat jäädä huomaamatta ja lapsilta saattaa jäädä välistä tavalliset lapsuusajan rokotukset, mikä altistaa erilaisille taudeille, jotka olisivat ennaltaehkäistävissä.

Näin lahjoituksesi käytetään

Humanitaarista avustustyötä jo yli 50 vuoden ajan.

Annamme sairaanhoitoa aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille ja niille, jotka eivät pääse terveydenhuollon piiriin. Toimintamme on puolueetonta, neutraalia ja riippumatonta. Hoidamme suurimmassa tarpeessa olevia ihmisiä riippumatta potilaan etnisestä taustasta, uskonnosta, sukupuolesta tai poliittisesta vakaumuksesta. Paikalliset ja kansainväliset avustustyöntekijämme auttavat potilaita yli 70 maassa.
Lue lisää meistä
Cookie Settings