Aliravitsemus: auta potilaita

Aliravitsemus uhkaa miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa

Aliravitsemus on hengenvaarallinen tila, erityisesti pienille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville naisille. Monipuolisen ja riittävän ravinnon saanti on valtava haaste lapsikuolleisuuden vähentämisessä, erityisesti konflikteista kärsivissä maissa, joissa lapset ovat erityisen haavoittuvassa asemassa.

Aliravitsemuksesta kärsivä henkilö ei saa tarpeeksi ravinteita ruoasta, mikä heikentää vastustuskykyä ja altistaa sairauksille. Sairastelu puolestaan pahentaa aliravitsemusta. Syntyy hengenvaarallinen noidankehä. Tämä kehä on katkaistava.

Lääkärit Ilman Rajoja on jakanut lapsille kliinisiä ravintovalmisteita laajassa mittakaavassa jo vuodesta 2005.  Lahjoittamalla varmistat hengenpelastavan sairaanhoidon siellä, missä hätä on suurin. 

Näin hoidamme aliravitsemusta

 1. Seulomme riskiä
  Teemme ravitsemustilan arviointeja yhteisöissä ja lähes kaikkien potilaskonsultaatioiden yhteydessä. Arvioimme lasten ravitsemustilaa vertaamalla lapsen kasvua ja kehitystä mittaavaa kasvukäyrää Maailman terveysjärjestön monikansallisiin kasvukäyriin sekä mittaamalla lapsen käsivarren keskiosan ympärysmitan.
 2. Hoidamme
  Käyttövalmiit kliiniset RUTF-ravintovalmisteet (Ready-to-Use-Therapeutic-Food, RUTF) sisältävät runsaasti energiaa ja suojaravintoaineita ja säilyvät pitkään huoneenlämmössä, joka mahdollistaa tehokkaamman taistelun aliravitsemusta vastaan. Niiden avulla voidaan parantaa aliravitsemuksesta ja vähentää merkittävästi sairaalahoidon määrää.
 3. Ennaltaehkäisemme
  Perustamme poliklinikoita ennen aliravitsemustapausten huippua, jos pystymme ennustamaan ne. Jaamme ravintolisää ennaltaehkäisevästi kaikille lapsille riskialueilla ja varmistamme, että tartuntauteja ehkäistään rokotuksilla ja estolääkkeillä.

Näin lahjoituksesi auttaa

 • 22 eurolla

  Autat rokottamaan sata lasta tuhkarokkoa vastaan.

 • 50 eurolla

  annat 180 pussia pähkinätahnaa aliravitsemuksesta kärsiville lapsille.

 • 100 eurolla

  Mahdollistat lääkärin päiväksi kriisialueelle.

Aliravitsemus on tappava tila, jota voi ja tulee hoitaa

Maailmassa tuotetaan riittävästi ruokaa kaikille.
Nälkä on silti globaali ongelma, jonka juurisyitä ovat köyhyys, ilmastokriisi, konfliktit, talouden laskusuhdanne, väestönkasvu ja kulkutaudit.

Konflikti ja ruokakriisi seuraavat usein toisiaan.
Kun ihmiset joutuvat lähtemään kodeistaan, ei resursseja riittävään ravintoon ole. Ruoan saatavuus kärsii, kun tuotantoketjut vahingoittuvat ja raaka-aineiden saanti vaikeutuu.

Konflikteissa pääsy sairaanhoitoon vaikeutuu.
Tämä yhdistettynä ravinnon saatavuuden heikkenemiseen vie ihmisiä kohti vakavaa aliravitsemusta.

Aliravitsemus altistaa sairauksille.
Aliravitsemus heikentää vastustuskykyä. Sairastelu taas pahentaa aliravitsemusta.

Näin lahjoituksesi käytetään

Humanitaarista avustustyötä jo yli 50 vuoden ajan.

Annamme sairaanhoitoa aseellisten konfliktien, epidemioiden ja luonnonkatastrofien uhreille ja niille, jotka eivät pääse terveydenhuollon piiriin. Toimintamme on puolueetonta, neutraalia ja riippumatonta. Hoidamme suurimmassa tarpeessa olevia ihmisiä riippumatta potilaan etnisestä taustasta, uskonnosta, sukupuolesta tai poliittisesta vakaumuksesta. Paikalliset ja kansainväliset avustustyöntekijämme auttavat potilaita yli 70 maassa.
Lue lisää meistä
Cookie Settings